World Vision România militează pentru asigurarea demnității și respectului drepturilor refugiaților din Siria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fundația World Vision România este alături de milioanele de copii sirieni care şi-au părăsit căminele ca urmare a conflictului intern din Siria şi care sunt acum în pericol să devină malnutriţi, să fie abuzaţi şi exploataţi.

În vederea prevenirii unor astfel de situații, World Vision România, alături de World Vision International, solicită autorităților din țările europene să continue să intervină pentru a le oferi condiții decente refugiaților și să pună punct tuturor formelor de violență.

De asemenea, World Vision România este pregătită să se alăture eforturilor colegilor din World Vision International pentru a le asigura condiții decente refugiaților care fug din calea războiului spre statele europene.

Toți acești oameni au nevoie de hrană, îmbrăcăminte, asistenţă sanitară, adăposturi, precum şi produse de igienă personală. Mai mult, copiii au nevoie de spaţii sigure, în care să fie protejaţi, să se poată juca şi să poată merge la şcoală.

„Mii de copii care au trecut prin experiențe traumatizante, provocate de conflictele din țările lor de origine, umblă acum neînsoțiți pe străzile din Serbia şi Croaţia. După un drum istovitor, aceștia au ajuns în Europa și sunt nevoiți să doarmă sub cerul liber, în frig și ploaie, fără să beneficieze de hrană sau asistență medicală primară. Mai mult, aceștia sunt supuși multor pericole și au nevoie de protecție și asistență specială. Acești copii sunt prioritatea noastră, iar autorităție trebuie să înțeleagă faptul că ei nu au nicio vină și că nu este războiul lor", a declarat Daniela Buzducea, Director Executiv World Vision România.

La nivel internațional, World Vision le-a oferit constant sprijin refugiaţilor sirieni încă din martie 2011. În tot acest timp, peste 2 milioane de persoane au beneficiat de hrană, apă, produse de igienă şi sprijin pentru continuarea educaţiei copiilor. World Vision lucrează cu refugiaţii sirieni din taberele special amenajate în Liban şi Iordania, fiind prezentă inclusiv în Siria şi Irak. În ultimele săptămâni, reprezentanții World Vision International au participat activ la sprijinirea refugiaților care au ajuns în Serbia și au stat de vorbă cu copiii afectați de această criză care își petrec timpul printre corturile amplasate de-a lungul frontierei dintre Serbia și Ungaria.

Este și cazul lui Ahmed, un băiețel sirian în vârstă de șapte ani care își dorește să meargă la școală, dar de o lună și jumătate stă pe drumuri, alături de Sabrina - sora lui în vârstă de 9 ani - și de părinți. Familia a încercat să se stabilească în Turcia, însă, în timpul petrecut acolo, cei doi copii nu au putut merge la școală pentru că nu erau cetățeni înregistrați, iar acum se află la granița cu Ungaria, însă nu pot să treacă. 

În ciuda eforturilor depuse de reprezentanții World Vision International, intervenția rămâne una dificilă, iar una dintre cele mai mari provocări este de a-i găsi pe copiii neînsoțiți, astfel încât să le ofere asistența atât de necesară.

Despre World Vision

Romania World Vision Romania este o organizaţie creştină, care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume, iar în ultimii 25 de ani a ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel