Workshop-uri artistice gratuite la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: incomod-media.ro
Sursa foto: incomod-media.ro
Dâmbovițenii pot participa gratuit la mai multe workshop-uri artistice organizate de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

Școala Populară de Arte „Octav Enigărescu” din cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița va organiza, în perioada 30 august – 3 septembrie 2021, proiectul educațional „Workshop-uri artistice”, scrie incomod-media.ro.

Pe lângă îmbunătățirea aptitudinilor artistice și tehnice, viitorii cursanți ai Centrului Județean de Cultură Dâmbovița au șansa să construiască noi prietenii, să socializeze, să întâlnească profesorii alături de care vor parcurge cursurile dorite. Cursurile și atelierele muzicale sunt conduse de profesorii Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu”.

Proiectul pune la dispoziţie spaţiul de lucru şi oferă consiliere și formare artistică pentru doritorii participanți prin intermediul următoarelor clase: pian, vioară, canto, orgă, pictură, design, teatru, chitară. Programul de desfășurare va fi în fiecare zi, în intervalul orar 11:00-13:00. Accesul este liber, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Eveniment important și în Sibiu

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ajuns în cea de-a cincea zi de desfășurare, aduce marți, în sălile de teatru, în spațiile de conferințe, în biserici sau în aer liber o varietate de evenimente dedicate artelor spectacolului. Reprezentații ale unor regizori cu faimă internațională, conversații culturale, ateliere, teatru aerian sau acrobații se regăsesc în programul acestei zile.

Dramaturgul iranian Nassim Soleimanpour aduce, cu spectacolul „Nassim”, un nou experiment teatral îndrăzneț. În fiecare seară, acestuia i se alătură pe scenă un alt actor, în timp ce scenariul se află într-o cutie sigilată... Un emoționant spectacol autobiografic puternic, universal, „Nassim” este o demonstrație teatrală frapantă despre forța unificatoare și totodată dezbinătoare a limbajului. Îl vom putea urmări începând cu ora 17:00, la Teatrul GONG - sala etaj, se arată într-un comunicat oficial de presă al FITS 2021. 

În spectacolul „OMMA”, Josef Nadj aduce laolaltă opt dansatori din țări precum Mali, Senegal, Coasta de Fildeș, Burkina Faso și cele două republici Congo. Împreună, aceștia formează un corp colectiv în care fiecare își afirmă propria limbă, propria identitate, propriul dans, alcătuind o buclă de reacție între individ și grup, ducându-ne inevitabil cu gândul spre omul universal. „OMMA” va fi prezentat la ora 19:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții SA - UniCredit (Sala „Eugenio Barba”).

Spectacolul „Conferința iraniană”

Sala Mare a Teatrului Național „Radu Stanca” va fi gazda spectacolului „Conferința iraniană”, începând cu ora 20:00. Spectacolul semnat de Bobi Pricop pune degetul pe răni deschise, invitându-ne la o confruntare incisivă, problematică și simptomatică a realității ce sfidează legea kilometrului mort.

 „În fața ușii” este un spectacol cu pantomimă, muzică, improvizație și fantezie, ce reflectă ușile vizibile și invizibile pe care le-am deschis și le-am închis pe parcursul vieții. Un spectacol ce îmbină abil tehnici de mimică și dramaturgie comică, în care acțiunea și firul narativ sunt exprimate prin gesturi și mișcare, iar expresia facială are o forță uriașă. 

„Suspendați în... anii ’80”

„Suspendați în... anii ’80” este un spectacol de teatru fizic aerian în care două personaje sunt atrase într-o lume de benzi desenate și filme de animație, prin intermediul unor proiecții video de mari dimensiuni, în timp ce fac echilibristică deasupra publicului, suspendați în hamuri. Vor avea loc reprezentații în Piața Mare, începând cu ora 20.45.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) se desfășoară în perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranța împreună”, iar spectatorii au la dispoziție aplicația de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store și Google Play, un proiect realizat în parteneriat cu UniCredit Bank. 

DC News este partener media oficial al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. 

PROGRAMUL COMPLET AL ZILEI DE 24 AUGUST 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel