Data actualizării:
Data publicării:

Wolfgang Schaeuble, figură importantă în reunificarea Germaniei, a murit la vârsta de 81 de ani

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Wolfgang Schaeuble, cel mai longeviv parlamentar german, implicat în reunificarea Germaniei și mutarea capitalei națiunii reunite de la Bonn la Berlin, a murit la vârsta de 81 de ani.  

Schaeuble a murit acasă marți seară, 26 decembrie 2023, a declarat miercuri familia sa agenției de presă germane dpa.

El a preluat postul de ministru de finanțe al fostului cancelar Angela Merkel în 2009, chiar înainte ca dezvăluirile despre deficitul bugetar în creștere al Greciei să declanșeze criza datoriilor.

El a condus răspunsul politic al Germaniei, asigurând sprijin din partea dreaptă a blocului conservator pentru trei planuri de suport financiar dedicate Greciei.

După opt ani în calitate de ministru de finanțe, Schaeuble și-a consolidat statutul de om de stat în vârstă devenind președintele parlamentului german.

Membru al creștin-democraților de centru-dreapta (CDU), a fost membru fără întrerupere în parlament din 1972.

La momentul morții sale, el era cel mai longeviv parlamentar al țării.

Wolfgang Schaeuble a fost împușcat în timpul unui miting electoral, imediat după reunificarea Germaniei în 1990. A fost paralizat de la brâu în jos, dar a revenit la muncă câteva săptămâni mai târziu. În anul următor, a fost creditat pentru că a ajutat la influențarea parlamentului Germaniei pentru a muta capitala națiunii reunite de la Bonn la Berlin, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel