Windows 10X nu se mai lansează în 2021 şi ar putea fi abandonat
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Mult aşteptatul sistem de operare Windows 10X nu va mai fi lansat în 2021, anunţă Microsoft. Ba mai mult, se pare că s-ar putea renunţa complet la acest sistem de operare. 

În urmă cu aproape doi ani, Microsoft a anunţat lansarea Windows 10X în 2021 şi a făcut chiar şi o demonstraţie a funcţionării acestuia. Acest OS urma să fie răspunsul companiei la Chrome OS şi iPadOS, şi ar fi fost un sistem de operare mai rapid, capabil să ruleze pe computere cu hardware mai vechi. Din păcate însă, sistemul de operare a ratat ferestrele de lansare anterioare și se pare că nu va fi lansat nici în 2021.

Deja Microsoft a amânat sistemul de operare și i-a limitat impactul inițial, spunând că dispozitivele cu două ecrane precum Surface Neo nu vor fi inițial disponibile la lansare. Acum însă, zvonurile afirmă că Microsoft renunță, fie temporar, fie permanent, la dezvoltarea Windows 10X. Eforturile companiei în domeniul sistemelor de operare se vor concentra însă pe dezvoltarea Windows 10 „standard”.

Când va reveni pe piaţă Windows 10X

Este posibil ca Windows 10X să se întoarcă pe piață cândva, mai ales pentru că Microsoft nu a anunțat încă anularea acestui sistem de operare. De asemenea, capabilitățile sale ar putea fi oricând integrate în Windows 10 și activate doar pe anumite dispozitive.

Aceasta nu este însă prima tentativă de la Microsoft de a concura cu sistemele de operare de la Google și Apple. Anterior, compania a lansat Windows RT, o versiune pentru procesoare ARM și foarte limitată din punct de vedere software a lui Windows 8, cât și Windows 10S, un Windows 10 fără acces la aplicații desktop tradiționale. Ambele au fost considerate eșecuri, însă, scrie go4it.ro.

În mai 2020, Microsoft anunţa flexiblitate pentru Windows 10X

„Cu Windows 10X, am construit pentru flexibilitate, iar acea flexibilitate ne-a permis să ne pivotăm atenția către dispozitive cu Windows 10X cu un singur ecran, care se folosesc de puterea din cloud pentru a permite clienților noștri să lucreze, să învețe și să se joace în moduri noi", a declarat directorul companiei, Panos Panay.

Microsoft nu a explicat când mai exact vor putea dispune dispozitivele cu un singur ecran precum laptopurile de Windows 10X, nici dacă dispozitivele cu două ecrane se vor lansa cu sistemul de operare. Cu toate acestea, Windows 10X va fi lansat prima dată pe device-urile cu un singur ecran.

VEZI ŞI Nou Windows de la Microsoft. Anunț oficial, în timpul crizei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel