Wiener Privatklinik, Austria, principala destinație a românilor care se tratează în străinătate
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Cei mai mulți pacienți internaționali din Viena sunt români.Spitalul Wiener Privatklinik, cel mai mare spital privat din Viena, a înregistrat o creștere de 32% a pacienților români în primul trimestru al acestui an. Românii sunt prima naționalitate de pacienți din afara Austriei din cadrul spitalului, reprezentând o pondere de 35%. 

Wiener Privatklinik (WPK) este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria și a fost selectat în 2021 și 2022 în clasamentul Celor mai bune spitale din lume. Rezultatul vine ca urmare a dezvoltării constante a serviciilor de suport oferite pe piața românească, dar și a contextului războiului, care a determinat o reducere a pacienților ruși, aceștia ocupând în trecut o pondere importantă din pacienții străini.

Anul acesta, Wiener Privatklinik are în plan să deschidă cea de-a treia reprezentanță în România, în Cluj, ca parte a strategiei de extindere în Europa Centrală și de Est. Totodată, în cadrul aceleiași strategii, spitalul a început promovarea și dezvoltarea serviciilor și în Bulgaria.

Wiener Privatklinik este spitalul privat cu cea mai mare adresabilitate de pacienți internaționali din regiune. Anual, spitalul WPK înregistrează peste 12.000 de internări, iar aproximativ 40% dintre acestea sunt pentru pacienți internaționali care vin din peste 20 de ţări, cu precădere din Europa Centrală și de Est.

Tratamentele oncologice, principala solicitare a pacienților români

Circa 60% dintre pacienții români s-au adresat spitalului WPK pentru tratamente oncologice, inclusiv chirurgie oncologică. Aceste tratamente sunt disponibile în cadrul WPK Cancer European Academy Cancer Center, cel mai complex și reputat centru privat de diagnostic și tratament al cancerului din Europa Centrală și de Est.

Cele mai frecvente patologii oncologice tratate în această perioadă au fost cancerul de sân și cancerul pulmonar, principalele forme de cancer în rândul femeilor, respectiv bărbaților, urmate de cancer de colon, tumori ORL,  pancreatic și prostată.

Consultații online cu experți austrieci, inclusiv pentru ”second opinion”

Totodată, pacienții români au efectuat intervenții chirurgicale complexe de ortopedie-traumatologie, cardiovasculare, chirurgia nervilor periferici și chirurgie reconstructivă. În cadrul WPK, aceștia au beneficiat de expertiza chirurgilor de renume internațional și de cele mai noi abordări terapeutice și tehnici chirurgicale.

Alte servicii solicitate au fost consultațiile de second opinion în privința diagnosticului primit sau a planului de tratament, dar și pachetele personalizate de check-up medical.

Pe lângă pacienții care au călătorit la Viena pentru tratamente, pacienții români apelează și la consultații medicale online cu experții austrieci, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center. Cele mai solicitate consultații medicale în primele 3 luni ale anului au fost cele de: oncologie, second opinion radiologie, medicină internă, cardiologie, reumatologie, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie și ORL.

Românii au manageri de caz vorbitori de română

„ Wiener Privatklinik este ales de români atât pentru tratamentele inovatoare disponibile, cât și pentru expertiza de elită a specialiștilor cu care colaborăm, ne-a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik. În decursul ultimilor ani, ne-am dezvoltat în permanență serviciile de suport oferite pe piața românească, pentru a crea o punte de comunicare mai ușoară între pacienții de aici și spitalul din Viena. Dacă în urmă cu 6 ani, când am lansat primul nostru birou în România, ponderea pacienților români era de aproximativ 10% din totalul pacienților internaționali, de atunci aceasta a crescut semnificativ. Aceștia beneficiază de manageri de caz vorbitori de limbă română, sunt consiliați în alegerea medicului potrivit pentru problema lor, iar deplasarea la Viena este, de asemenea, facilitată.  Întregul proces de accesare a serviciilor noastre medicale este astfel mult mai ușor și mai rapid”, a spus Ema Hafner.

Servicii medicale în peste 30 de specialități

Wiener Privatklinik a fost listat și în 2022, pentru al doilea an consecutiv, în clasamentul Celor Mai Bune Spitale din Lume, acordată de prestigioasa publicație americană Newsweek - împreună cu compania germană de cercetare a pieței, Statista. Criteriile principale luate în considerare au fost recomandările profesioniştilor din domeniul sănătăţii, sondajele de opinie ale pacienţilor, managementul calității şi indicatorilor de performanţă (KPIs) ai unităţilor medicale. 

Spitalul oferă servicii medicale în peste 30 de specialități și deține 10 centre de competență în: oncologie, medicină sportivă și traumatologie, medicină cardiovasculară, ortopedie, chirurgia nervilor periferici, chirurgie generală, chirurgia tumorilor osoase, gastroenterologie și hepatologie, radiologie intervențională și microterapie.

În centrele de competență ale spitalului, pacienții au acces la peste 400 de medici cu expertiză de excepție, care abordează interdisciplinar fiecare caz medical. O mare parte dintre acești experți sunt activi atât în practica clinică, cât și în cercetarea științifică, ceea ce îi menține foarte competitivi la nivel internațional. Anul trecut, 9 medici colaboratori ai WPK au fost cotați în primii 10% oameni de știință ai lumii, într-un clasament realizat de Universitatea Stanford. 

Pacienţii români pot beneficia de asistenţă completă privind deplasarea la spitalul din Viena sau accesarea unei consultații online prin intermediul celor 2 birouri de reprezentanță ale WPK, din Bucureşti şi din Timişoara.

Despre Wiener Privatklinik

Wiener Privatklinik (WPK), înființat în 1871, cu sediul la Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria și listat în clasamentul Celor Mai Bune Spitale din Lume, în 2021 și 2022. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, cu 10 centre de competență, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operație. Serviciile avansate de imagistică din cadrul Centrului de Radiologie cu PET-CT și medicină nucleară reprezintă o entitate suplimentară pentru WPK. În cadrul spitalului WPK s-a înființat în 2020 singurul centru privat de radioterapie din Austria. Mai mult de 400 de experți austrieci renumiți din cele mai diverse specialități sunt activi în cadrul Wiener Privatklinik, folosind cele mai inovatoare metode de diagnostic și tratamente de ultimă generație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel