'Why We Hate', un serial despre pericolul noilor tehnologii, produs de Spielberg, va fi lansat pe 13 octombrie
'Why We Hate', un serial documentar produs de regizorul Steven Spielberg, va fi lansat săptămâna viitoare în Statele Unite şi în alte ţări ale lumii de postul de televiziune Discovery, cu intenţia de a avertiza că noile tehnologii pot duce la escaladarea urii între oameni, relatează joi EFE.
Filmat în mai multe capitale ale lumii, 'Why We Hate' analizează sentimentul primar al urii: de la luptele între triburi, la discursurile extremiste şi la cele care dezbină, ce proliferează în prezent pe reţelele de socializare. Steven Spielberg şi regizorul de filme documentare Alex Gibney (cunoscut pentru 'The Armstrong Lie', 'Steve Jobs: The Man in the Machine') au produs acest serial documentar, în care sunt prezentate mărturii ale unor experţi, istorici şi supravieţuitori din situaţii limită, inclusiv din lagăre de concentrare.
Unul dintre experţii care apar în serial, Sasha Havlicek, director executiv al think tank-ului ISD împotriva extremismului şi polarizării, a declarat pentru EFE că 'internetul a permis ca un mic grup de subiecţi care acţionează cu răutate să-şi poată trimite mesajele pe o scală mai mare şi mai rapid'.
'Arhitectura tehnologică a platformelor şi reţelelor de socializare amplifică mesajele extremiste, astfel încât discursurile urii să ajungă la nivel un nivel global şi la o scală pe care nu o imaginam în urmă cu şapte sau opt ani', a spus Sasha Havlicek. Pe lângă explorarea contextului actual, aceeaşi expertă a dat sfaturi pentru a evita escaladarea răului în convieţuirea dintre oameni: 'În primul rând, cred că trebuie să fim capabili să demonstrăm persoanelor modul în care sunt manipulate de utilizatori cu mari capacităţi tehnologice şi care sunt dispuşi să folosească aceste instrumente pentru a răspândi comportamente răuvoitoare în medii ca internetul', a subliniat ea.
Educaţia digitală este propusă ca un fel de scut pentru a se evita ca persoanele cu rele intenţii să devină şi mai vizibile în uriaşul univers al internetului şi să polarizeze şi mai mult societatea, este de părere Sasha Havlicek, informează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News