White Rex, liderul grupului anti-Putin care a pătruns în Belgorod: Granița e destul de lungă. Ne veți vedea din nou pe teritoriul Rusiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Liderul grupului anti-Putin care a pătruns în regiunea Belgorod a lansat noi amenințări la adresa Federației Ruse.

Șeful grupului paramilitar rus care a spus că este în spatele unui raid transfrontalier în Rusia din Ucraina a promis mai multe astfel de incursiuni, potrivit BBC.

„Cred că ne veți vedea din nou de cealaltă parte a frontierei. Nu vă pot spune ce urmează, nici măcar în ce zonă. Granița e destul de lungă”, a spus Denis Kapustin, care conduce Corpul de Voluntari din Rusia (RDK).

Rusia a declarat că a respins raidul, ucigând peste 70 de sabotori. De asemenea, Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a promis un „răspuns dur” în cazul unor incursiuni viitoare.

Ucraina negat implicarea în raid.

Denis Kapustin, White Rex promite noi atacuri

Denis Kapustin este cunoscut drept naționalist rus, iar grupul său spune deschis că vrea un stat rus monoetnic. RDK împreună cu Legiunea Libertății Rusiei (LSR) au revendicat raidul de luni în regiunea Belgorod.

Adresându-se miercuri reporterilor din Ucraina, liderul grupului, al cărui nume de război este White Rex, a declarat: „Suntem mulțumiți de rezultatul [raidului]”.

El a spus că grupul său a reușit să pună mâna pe „unele arme”, inclusiv un transportor blindat de trupe, și să ia prizonieri în timpul operațiunii – înainte de a părăsi teritoriul Rusiei după 24 de ore.

El a spus că doi luptători RDK au fost răniți, negând afirmațiile armatei ruse cu privire la pierderile grele provocate sabotorilor.

Separat, LSR a spus că doi dintre luptătorii săi au fost uciși și 10 răniți. Afirmațiile privind victimele părților în conflict nu au fost verificate în mod independent.

La conferința de presă, Denis Kapustin a negat informațiile potrivit cărora luptătorii săi foloseau arme furnizate de aliații occidentali Ucrainei pentru a se apăra împotriva invaziei pe scară largă a Rusiei, lansată în februarie 2022.

Rusia descrie RDK și LSR drept militanți ucraineni, în timp ce Kievul spune că e vorba de trupe paramilitare anti-Kremlin.

Ambele grupuri spun că doresc să dea jos regimul președintelui Vladimir Putin și au fost descrise în trecut ca parte a unei legiuni internaționale implicate în apărarea teritorială a Ucrainei.

Kapustin a specificat că Ucraina a oferit sprijin RDK doar cu provizii medicale, benzină și alimente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel