WhatsApp vrea să lanseze o nouă funcție. Cum ne-ar putea ajuta la stocarea și partajarea de date
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
O nouă funcție ar putea deveni activă în WhatsApp.

WhatsApp continuă să evolueze, adăugând noi funcții în mod regulat. Conform unui raport recent, celebra aplicație de mesagerie ar putea introduce în curând o funcționalitate similară cu Airdrop pentru utilizatorii de iOS. Noua funcție ar permite utilizatorilor să partajeze fișiere pe dispozitivele iOS fără a necesita conexiune la internet. Aceasta va funcționa într-un mod similar cu Airdrop de la Apple, facilitând partajarea fișierelor între dispozitive. Conform Business Standard, funcția a fost testată anterior pentru utilizatorii de Android și acum ar putea fi disponibilă și pe iOS prin programul beta TestFlight, în WhatsApp beta versiunea 24.15.10.70 pentru iOS.

Funcție similară AirDrop pentru utilizatorii de iPhone

WhatsApp testează o nouă funcție pentru utilizatorii iPhone, similară cu AirDrop, care va permite trimiterea de fișiere către dispozitivele din apropiere chiar și cu o conexiune slabă la internet. În versiunea beta a aplicației, utilizatorii vor putea să partajeze fișiere scanând un cod QR generat pe dispozitivul destinat.

Pentru utilizatorii de Android, partajarea fișierelor se face prin detectarea dispozitivelor din apropiere. Cu noua funcție, partajarea datelor va fi posibilă între dispozitivele Android și iOS, facilitând transferul pe mai multe platforme.

WhatsApp lucrează constant la îmbunătățirea funcțiilor de partajare între platforme. În plus, este deja în teste o opțiune nouă pentru transferul conversațiilor de pe un dispozitiv pe altul, fără a fi necesară încărcarea acestora în servicii de stocare precum Google Drive.

Nu există încă o dată de lansare pentru această nouă funcționalitate, și asta pentru că este încă în lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel