WhatsApp, schimbare majoră după decizia Comisiei Europene
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
WhatsApp se grăbește să implementeze cerințele Comisiei Europene.

O nouă versiune beta a WhatsApp pentru Android (versiunea 2.23.19.8) lansată astăzi include un nou ecran numit Third-party chats, conform WABetaInfo, citat de The Verge. Deocamdată, ecranul nu este nici funcțional nici accesibil pentru utilizatori. Dar titlul său este un indiciu puternic că acesta ar putea fi primul pas spre deschiderea aplicației de mesagerie criptată a Meta către compatibilitatea între platforme.

Beta vine la câteva zile după ce Comisia Europeană a confirmat că Meta, proprietarul WhatsApp, îndeplinește definiția unui „gatekeeper” în cadrul Legii Piețelor Digitale (DMA) a UE, care cere ca software-urile de comunicare precum WhatsApp să interopereze cu aplicațiile de mesagerie ale unor terți până în martie 2024. WABetaInfo a postat o captură de ecran a ecranului:

Scopul DMA, conform întrebărilor frecvente ale Comisiei Europene despre lege, este de a împiedica gatekeeperii „să impună condiții inechitabile” și de a „asigura deschiderea serviciilor digitale importante”. Pe lângă faptul că dictează că aplicațiile de mesagerie trebuie să interopereze, DMA cere ca gatekeeperii, printre altele, să permită utilizatorilor să elimine aplicațiile preinstalate sau să cumpere alternative la magazinele de aplicații.

Atât Meta cât și Microsoft își planifică propriile magazine de aplicații mobile ca răspuns la DMA. Comisia Europeană investighează dacă iMessage al Apple și motorul de căutare Bing, browserul Edge și serviciul de publicitate al Microsoft îndeplinesc criteriile pentru noua reglementare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel