Data publicării:
Whatsapp, printre aplicaţiile unde mesajele sunt foarte uşor de interceptat. Care sunt cele mai sigure
Whatsapp este printre aplicaţiile ideale pentru interceptarea mesajelor private, arată o informare internă a celor de la FBI.
Potrivit unui document pentru uz intern, destinat instruirii agenților FBI, WhatsApp și iMessage sunt ideale pentru interceptarea, măcar parțială, a schimburilor de mesaje private.
Concret, documentul FBI detaliază ce tipuri de informații pot fi obținute prin analizarea a diverse aplicații de mesagerie instant, cu mandat sau încuviințarea primită din partea instanțelor judecătorești.
Dacă WhatsApp și iMessage oferă cele mai multe informații (deși incomplete), solicitările privind interceptarea schimburilor de mesaje pe Signal, Telegram, Threema, Viber, WeChat sau Wickr nu relevă practic nimic. Este oarecum amuzat faptul că WeChat se regăsește pe această listă, aplicația de mesagerie fiind practic universală printre utilizatorii din China. Drept consecință, este greu de crezut că aceasta nu poate fi interceptată, doar că mijloacele necesare nu sunt disponibile pentru agenții serviciilor de informații occidentale, scrie go4it.ro.
Whatsapp, amendă record. Şi-a schimbat politica de confidenţialitate
WhatsApp și-a modificat politica de confidențialitate ca urmare a unei amenzi uriașe în materie de protecție a datelor primită în Europa la începutul acestui an, scrie BBC. În urma unei investigații, autoritatea irlandeză de supraveghere a protecției datelor a emis o amendă de 225 de milioane de euro - a doua cea mai mare din istorie în ceea ce privește GDPR - și a cerut WhatsApp să își modifice politicile.
WhatsApp a făcut apel împotriva amenzii, dar își modifică documentele de politică în Europa și în Marea Britanie pentru a se conforma.
Cu toate acestea, compania insistă că nu se schimbă nimic în ceea ce privește serviciul său real.
În schimb, modificările sunt menite să "adauge detalii suplimentare în jurul practicilor noastre existente" și vor apărea doar în versiunea europeană a politicii de confidențialitate, care este deja diferită de versiunea care se aplică în restul lumii.
"Nu există nicio modificare a proceselor noastre sau a acordurilor contractuale cu utilizatorii, iar utilizatorii nu vor fi nevoiți să accepte nimic sau să întreprindă vreo acțiune pentru a continua să folosească WhatsApp", a precizat compania, anunțând schimbarea.
În ianuarie, utilizatorii WhatsApp s-au plâns de o actualizare a termenilor companiei, despre care mulți au crezut că va duce la partajarea datelor cu compania mamă Facebook, care se numește acum Meta.
Mulți au crezut că refuzul de a fi de acord cu noii termeni și condiții va duce la blocarea conturilor lor.
În realitate, foarte puține lucruri se schimbaseră. Cu toate acestea, WhatsApp a fost nevoită să își amâne modificările și să petreacă luni de zile luptând împotriva percepției publice contrare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News