WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste versiuni de android. Grăbește-te să îți transferi datele
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste versiuni de android. Grăbește-te să îți transferi datele / Foto: Pixabay
WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste versiuni de android. Grăbește-te să îți transferi datele / Foto: Pixabay
În curând, WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste versiuni de android.

Dacă dețineți un telefon Android mai vechi, ceasul ticăie pentru WhatsApp. Populara aplicație de mesagerie nu va mai fi disponibilă dacă dispozitivul dvs. rulează pe o versiune de Android 5.0 Lollipop. WhatsApp avertizase deja de ceva timp privind această schimbare, iar acum acest lucru se va întâmpla, scrie gizchina.com.

Astfel, WhatsApp își ia rămas bun de la versiunile mai vechi de Android precum Jelly Bean și KitKat. Dacă încă te agăți de aceste sisteme de operare îmbătrânite, ar fi trebuit să vezi avertismentele. Aplicația a trimis până acum notificări despre faptul că nu va mai fi disponibil pentru aceste versiuni de andorid.

Până acum, WhatsApp era compatibil cu Android 4.1 și versiuni ulterioare, dar asta se schimbă în aceste zile. De acum înainte, veți avea nevoie de cel puțin un Android 5.0 pentru a continua să discutați cu prietenii pe WhatsApp. Aceasta înseamnă că Android Jelly Bean 4.1 și KitKat 4.4 nu mai sunt acceptate.

De ce s-a luat această decizie



Pentru a înțelege mai bine lucrurile, Android Jelly Bean 4.1 a apărut acum peste un deceniu în 2012. În timp ce cea mai recentă versiune a lui KitKat, 4.4.4, a fost văzută ultima dată pe 7 iulie 2014. Aceste versiuni sunt arhaice, cu mai puțin de 1% din telefoanele Android active care le mai folosesc și astăzi.

Dacă sunteți unul dintre puținii oameni care încă se agață de WhatsApp pe Android 4.1 sau 4.4, probabil că ați primit acele mesaje de avertizare. Începând din data de 24 octombrie, aplicația nu se mai deschide, afișând doar un mesaj cu un buton pentru mai multe informații. Puteți încerca să schimbați setările de date ale telefonului, dar aceasta este o remediere temporară și funcționează numai dacă activați modul avion, făcându-vă incapabil să discutați.

Pe scurt, aveți un termen limită de 24 de ore pentru a vă muta datele WhatsApp pe un dispozitiv Android mai modern, care rulează Android 5.0 sau o versiune ulterioară. Totuși, termenul ar putea fi altul în cazul unor țări, dar oricum se va întâmpla în această perioadă. Având în vedere că până și Google a renunțat la suportul pentru serviciile Google Play pe KitKat, cea mai bună soluție este să vă transferați direct chat-urile, fără a vă baza pe Google Drive. Nu amânați, WhatsApp nu așteaptă pe nimeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel