WhatsApp, avertisment: Cinci schimbări uriașe, milioane de utilizatori vor fi afectați
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 18 ian 2023, 09:07
WhatsApp
WhatsApp, avertisment: Cinci schimbări uriașe, milioane de utilizatori vor fi afectați / Foto: Pixabay, de Heiko
WhatsApp, avertisment: Cinci schimbări uriașe, milioane de utilizatori vor fi afectați / Foto: Pixabay, de Heiko
WhatsApp avertizează că aplicația va suferi mai multe modificări.

Schimbări majore aplicația WhatsApp, au anunțat dezvoltatorii săi. Detaliile au apărut în spațiul public și există o serie de modificări cheie pentru utilizatorii WhatsApp. Deținută de Meta, populara aplicație de mesagerie are aproximativ 30 de milioane de utilizatori în Marea Britanie și 2 miliarde în întreaga lume, scrie Mirror

Modificările sunt de obicei previzualizate în versiunea beta a aplicației înainte de a deveni utilizate pe scară largă. Nu este clar când vor fi disponibile modificările WhatsApp, deoarece ar putea dura luni pentru ca acestea să fie implementate, dar se știe că modificările ar putea include noi completări interesante, cum ar fi o funcție a camerei care permite utilizatorilor să treacă mai ușor de la modul video la cel de cameră. Experții de la WABetaInfo au analizat viitoarele schimbări. Deci, care sunt modificările și cum vor afecta ele utilizatorii WhatsApp?

Comandă rapidă pentru blocarea contactelor


Blocarea contactelor nedorite va fi mai rapidă și mai ușoară decât înainte cu o nouă comandă rapidă care va fi listată în opțiunea de chat din lista unui utilizator. Blocarea mai multor utilizatori simultan nu va fi încă o opțiune, dar noua funcție poate fi așteptată într-o actualizare viitoare a aplicației.

WABetaInfo a spus: "Credem că această funcție va fi foarte utilă, mai ales dacă primiți multe mesaje de la persoane pe care nu le cunoașteți sau cu care nu doriți să vorbiți, astfel încât să le puteți bloca rapid deschizând opțiunile de chat".

Detectarea textului în imagini

Detectarea textului în imagini va fi o funcție utilă pentru utilizatorii WhatsApp în viitor și este deja disponibilă în versiunea beta a aplicației.

"Este ușor de descoperit dacă funcția este deja disponibilă în versiunea beta: este suficient să deschideți o imagine care conține text și să verificați prezența butonului de detectare a textului. Dacă butonul este vizibil, puteți începe să extrageți textul din imagini în cadrul conversațiilor", au adăugat cei de la WABetaInfo.

Software-ul va fi disponibil doar pentru utilizatorii de iOS 16.

Mutarea conversațiilor de pe un telefon pe altul

WhatsApp facilitează utilizatorilor de Android mutarea istoricului de chat-uri de pe un dispozitiv pe altul. Astfel, utilizatorii nu vor mai trebui să folosească Google Drive pentru a-și recupera datele de chat atunci când trec pe un nou dispozitiv.

Funcția este încă în curs de dezvoltare și nu este clar când va fi implementată pentru utilizatorii Android, dar ar putea fi pe o versiune beta a aplicației în viitorul apropiat.

Redirecționarea conținut media cu o legendă

În prezent, atunci când utilizatorii transmit o imagine sau un videoclip pe WhatsApp către familie sau prieteni, acest lucru se face fără o legendă. Dacă un utilizator dorește să explice de ce a fost redirecționat mesajul trebuie să trimită un mesaj suplimentar.

Acum, în cadrul unei noi funcții, utilizatorii ar putea avea posibilitatea de a păstra legenda originală a oricărui mesaj pe care îl transmit sau de a o elimina.

WABetaInfo a declarat: "WhatsApp introduce o alertă care informează utilizatorii cu privire la posibilitatea de a transmite imagini, videoclipuri, GIF-uri și documente, cu legende: aceasta se implementează pentru persoanele care instalează astăzi cea mai recentă actualizare a aplicației."

Opțiunea va fi disponibilă pentru toți cei care au testat versiunea beta. În plus, va fi introdusă o alertă care îi informează pe utilizatori despre această funcție.

Modul cameră WhatsApp

WhatsApp le va permite utilizatorilor să treacă mai ușor de la modul cameră la cel video. În prezent, utilizatorii trebuie să țină apăsat butonul camerei pentru a înregistra un video, dar această nouă funcție va face ca funcția de cameră să fie mai asemănătoare cu cea principală utilizată pe dispozitivele iOS.

Funcția nu este încă disponibilă pe versiunile beta ale aplicației, deoarece se află în curs de dezvoltare.

"Este o veste bună pentru toți utilizatorii WhatsApp, deoarece această funcție îi va ajuta să înregistreze videoclipuri într-un mod simplu și mai ușor,", au explicat specialiștii WABetaInfo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?