WhatsApp ar putea lansa un serviciu de plăţi cu telefonul mobil în Indonezia
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
WhatsApp, serviciul de mesagerie deţinut de reţeaua de socializare Facebook Inc, poartă discuţii cu mai multe firme de plăţi digitale din Indonezia pentru lansarea unui serviciu de plăţi cu telefonul mobil, au declarat marţi pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar.

Indonezia ar fi a doua ţară din lume unde WhatsApp ar putea lansa astfel de servicii, în condiţiile în care aşteaptă în continuare să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare din India, cea mai mare piaţă pentru WhatsApp în funcţie de numărul de utilizatori, pentru un serviciu similar.

Spre deosebire însă de India, unde WhatsApp intenţionează să lanseze un serviciu de plăţi directe de tip peer-to-peer, în cazul Indoneziei, WhatsApp va funcţiona doar ca o platformă care va intermedia plăţi via portofele digitale locale, din cauza unor reglementări locale mai dure. Modelul din Indonezia ar putea fi utilizat de WhatsApp şi pe alte pieţe emergente, în ideea de a ocoli reglementările care interzic jucătorilor străini să îşi creeze propriile lor portofele digitale, au precizat sursele citate de Reuters.

Indonezia, o ţară cu o populaţie de 260 milioane locuitori şi totodată cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, este una din primele cinci pieţe din lume pentru WhatsApp, care numără peste 100 milioane de utilizatori în această ţară.

Planurile care vizează Indonezia vin după ce la începutul acestui an directorul general de la Facebook, Mark Zuckerberg a spus că vor fi lansate servicii de plăţi prin intermediul WhatsApp "în unele ţări".

"Aşa cum a spus Mark la începutul anului...vrem să lansăm plăţi digitale în mai multe ţări", a declarat un purtător de cuvânt de la Facebook pentru Reuters, precizând însă că în ceea ce priveşte Indonezia discuţiile cu partenerii financiari sunt într-un stadiu preliminar şi nu poate oferi alte informaţii la acest moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel