WhatsApp a introdus o nouă funcție care schimbă modul de căutare. O altă funcție privind mesajele ar putea fi lansată în curând
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
WhatsApp introduce o nouă funcție pentru utilizatori.

Utilizatorii WhatsApp ar putea în curând să trimită mesaje către aplicații terțe precum Signal și Telegram. Potrivit unui raport al WABetaInfo, această caracteristică de interoperabilitate a chat-ului WhatsApp este dezvoltată ca răspuns la reglementările Digital Markets Act (DMA) din Europa, care oferă companiilor mari șase luni pentru a facilita comunicarea între diferite aplicații de mesagerie, scrie Business Today.

Această caracteristică a fost depistată pe WhatsApp versiunea beta 2.24.5.18. Conform capturii de ecran distribuite în raport, WhatsApp lucrează în prezent la posibilitatea de a dezactiva serviciul de interoperabilitate prin chat, pentru o actualizare viitoare a aplicației. Raportul adaugă în continuare că platforma de mesagerie va permite utilizatorilor să decidă cu ce aplicații terțe pot partaja mesaje. Acest lucru va permite utilizatorilor să controleze partajarea datelor lor cu serviciile externe. Ei vor putea să aleagă aplicații în care au deplină încredere și chiar să renunțe la ele oricând doresc.

În special, odată ce dezactivați serviciul de interoperabilitate prin chat, veți pierde capacitatea de a trimite sau primi mesaje în alte aplicații terțe. Aceste chaturi vor trece apoi doar modul citire, rămânând accesibile în WhatsApp până când decideți să le ștergeți.

WhatsApp a introdus funcția "căutare după dată"

Această caracteristică este încă dezvoltată și nu a fost anunțată până în prezent vreo dată pentru lansare. Dick Brouwer, director de inginerie la WhatsApp, a confirmat revistei Wired că funcția de interoperabilitate prin chat va fi lansată în curând pe WhatsApp, ca răspuns la reglementările Digital Markets Act (DMA) din UE. Funcția se va concentra inițial pe mesaje, fișiere media și documente, dar nu și pe apeluri sau chat-uri de grup.

În plus, WhatsApp a introdus recent o nouă funcție "căutare după dată" pentru utilizatorii de Android. Cu această caracteristică, utilizatorii vor putea căuta mesaje, fișiere media sau documente pur și simplu introducând data la care au fost trimise. Acest lucru va permite utilizatorilor să navigheze prin mii de chat-uri pentru a căuta mesaje specifice. Conform companiei, funcția de căutare după dată este în prezent lansată pentru utilizatorii de Android și este deja disponibilă pe web iOS, Mac și WhatsApp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel