Data actualizării:
Data publicării:

Wesley Clark, fost comandant NATO: Putin vrea controlul asupra Europei de Est, vrea să distrugă NATO şi vrea să scoată complet din schemă Statele Unite

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
 Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Vladimir Putin nu se va opri la Ucraina, avertizează fostul comandant NATO Wesley Clark. Acesta spune că scopul preşedintelui Federaţiei Ruse este controlul asupra Europei de Est. 

Generalul cu patru stele, retras, a afirmat, conform Business Insider, că "Putin vrea Ucraina. Putin vrea statele baltice. Putin vrea controlul asupra Europei de Est, vrea să distrugă NATO şi vrea să scoată complet din schemă Statele Unite". 

Comandant NATO între 1997 şi 2000, Clark a mai spus că Putin "a vrut să distrugă sistemele internaţionale, să dezarmeze moral şi emoţional Occidentul şi să îl facă să creadă că ambiţiile sale se limitează doar la Ucraina". 

"Ucraina e doar câmpul de luptă actual. Dacă ucrainenii vor câştiga, totul se schimbă. Deci cel mai bun mod de a proteja NATO, de a proteja sistemele internaţionale, este de a-i da Ucrainei asistenţa de care spune că are nevoie şi de a-i permite să contracareze Rusia pe câmpul de luptă. Soldaţii lor sunt la fel de educaţi ca ai noştri, au aceleaşi noţiuni tehnice. Dacă le dăm armele noastre moderne, le pot folosi în cel mult 24 de ore. Ar trebui să îi ascultăm pe ucraineni şi să le dăm ce au nevoie", a mai spus Clark. 

Acesta a dat şi exemple privind armele care ar trebui furnizate Ucrainei. 

"Nu au nevoie de Stingere sau de Javeline. Acestea sunt bune pentru a apăra oraşe. Dar au nevoie de tancuri, de artilerie mobilă, de muniţie. Au nevoie de combustibil. Asta nu avem noi pentru ei", a concluzionat generalul. 

Rusia, acuzată de masacrarea civililor din Ucraina. Boris Johnson speră la o REACȚIE dură NATO

Johnson a condamnat deja "atacurile josnice" ale Rusiei împotriva civililor din oraşele ucrainene Irpin şi Bucea şi a promis că "nu vom avea linişte până când nu se face dreptate".

Săptămâna aceasta, prim-ministrul le va fi gazdă la reşedinţa sa londoneză din Downing Street liderilor Poloniei şi Germaniei, cu care va discuta despre NATO şi despre modalităţile de a sprijini Ucraina în faţa agresiunii ruse.

Duminică, Johnson a afirmat că "nicio dezminţire sau dezinformare de la Kremlin" nu pot ascunde că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este "disperat", iar "invazia sa este nereuşită". CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel