Weekend prelungit pentru români, și 10 ore de muncă pe zi, propunerea unui senator clujean
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Senatorul Marius Nicoară vine cu o propunere greu de refuzat pentru români, dar contestată de patronate: trei zile de weekend, iar în restul săptămânii, angajații să lucreze 10 ore pe zi.

Senatorul Marius Nicoară  cere și modificarea Codului Muncii în acest sens. 

"Este vorba despre un articol prin care spun ca se poate, la intelegere intre patron si angajat, sa se lucreze 10 ore timp de patru zile. Cei care au trei zile libere se duc in mini-vacante, la munte, la mare, la restaurante, in sali de jocuri... si se cheltuiesc bani. Multi considera ca in trei zile organismul uman se odihneste mult mai bine si poate sa reia o noua saptamana", a afirmat Marius Nicoara, presedintele PNL Cluj pentru stirile ProTV.

Daca modele de inspiratie in legislatia europeana nu prea gasim, alesul nostru s-a inspirat probabil din programul de lucru din parlamentul nostru. Oficial, senatorii si deputatii lucreaza la Bucuresti doar patru zile pe saptamana. In realitate, unii ajung luni dupa-amiaza la munca si pleaca in teritoriu, miercuri, in jurul pranzului.

Patronatele din Romania se opun ideii

Cristian Parvan, Secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania: "Cum se poate face si cat ar costa in plus, ca locuri de munca care trebuie sa acopere in activitatile care nu isi permit sa-si opreasca activitate? Masura este o inovatie, dar nu are niciun fundament. Deocamdata, problema pe care o avem in Romania este ca nu producem"

Potrivit unui studiu Eurofound, Romania se afla pe primul loc in Uniune la numarul de ore lucrate saptamanal. Dar, la productivitate, ocupa locul 23 din 28 de state. In plus, specialistii spun ca randamentul angajatilor scade pe masura ce lucreaza mai mult de opt ore pe zi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel