Data publicării:

Weekend de proteste pro-Palestina în toată Europa. Manifestanții cer încetarea focului

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Mii de manifestanți pro-palestinieni au defilat sâmbătă prin Londra, Berlin și Paris pentru a solicita o încetare a focului în Gaza, după o săptămână în care armata israeliană și-a intensificat atacurile împotriva organizației Hamas.

În Londra, imaginile televizate au arătat mulțimi mari care au organizat proteste de tip sit-in, blocând arterele Oxford Circus și Piccadilly Circus, înainte de a defila și a se aduna în Trafalgar Square.

Protestatarii purtau pancarte cu mesajul "Libertate pentru Palestina" și scandau "încetarea focului acum" și "în mii noastre, în milioanele noastre, suntem toți palestinieni."

Poliția Metropolitană din Londra a declarat că au avut loc trei arestări. Într-o postare pe rețelele sociale, poliția a menționat că o persoană a fost arestată pentru afișarea unei pancarte care ar putea incita ura, încălcând legislația antiteroristă.

Marea Britanie a susținut dreptul Israelului de a se apăra după ce grupul militant Hamas a ucis 1.400 de persoane și a luat mai mult de 240 de ostatici, într-un atac din 7 octombrie, în sudul Israelului.

Reflectând poziția Washingtonului, guvernul premierului Rishi Sunak nu a cerut oficial încetarea focului în Gaza, ci a pledat în schimb pentru întreruperi umanitare pentru a permite ajutorul să ajungă la persoanele aflate în nevoie.

Mii de protestatari au defilat în centrul Parisului pentru a cere o încetare a focului, purtând pancarte cu mesaje precum "Opriți ciclul violenței" și "A nu face nimic, a nu spune nimic înseamnă a fi complici."

La Berlin, manifestanții fluturau steaguri palestiniene, cerând o încetare a focului în Gaza. O femeie a defilat cu mâna în aer, acoperită cu sânge fals.

Guvernele occidentale au oferit sprijin Israelului după atacurile din 7 octombrie, dar au crescut îngrijorările cu privire la numărul crescut de victime civile din Gaza, cauzate de bombardamentele israeliene care au dus la zeci de mii de morți, răniți și persoane strămutate din zonă.

Palestinienii au raportat un atac mortal israelian asupra unei școli ONU din nordul Gaza care servea drept adăpost civililor, sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel