WC-ul lui Boc, mai scump decât casa lui Musk, noi probleme. Persoanele cu dizabilități, interzise
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
WC-ul lui Boc, mai scump decât casa lui Musk, noi probleme. Persoanele cu dizabilități, interzise
WC-ul lui Boc, mai scump decât casa lui Musk, noi probleme. Persoanele cu dizabilități, interzise
Una dintre cele 4 toalete publice de lux, în valoare de 50.000 de euro, cumpărată în anul 2018 de Primăria Cluj condusă de Emil Boc, a avut din nou probleme. 

De data aceasta, toaleta de lux, amplasată în piața Lucian Blaga, a avut nevoie de ajustări pentru a putea fi folosită și de persoanele cu dizabilităţi.

Timp de un an, acestora le era imposibil să intre în WC-ul de 50.000 de euro. Pagina de Facebook Acces Universal a rezumat munca 'titanică' de modificare a intrării în toaletă astfel încât și persoanele cu dizabilități să o poată folosi.

'A treia incercare a fost cu succes - avem in sfarsit ACCES in toaleta accesibila amplasata recent in Piata Lucian Blaga din Cluj-Napoca!

Dupa ce initial a fost lasata o treapta serioasa la intrare, care mai apoi a fost redusa insuficient, intr-un final s-a obtinut si rezultatul normal si firesc: o intrare in toaleta la nivel cu restul trotuarului, accesibila tuturor persoanelor (inclusiv utilizatorilor de scaun rulant).

Din pacate a fost nevoie de foarte multa munca (sesizari, discutii, deplasari in teren) pentru a obtine o schimbare atat de marunta (dar extrem de importanta), incat ne intrebam, retoric, care sunt sansele de a avea in viitorul apropiat o societate incluziva si atenta la nevoile tuturor persoanelor?

#egalitate #nediscriminare #accesibilitate', scrie pagina de Facebook Acces Universal.

Iată postarea:

Toaletele au fost cumpărate chiar la cererea unor clujeni prin proiectul de bugetare participativă al primăriei. Printre proiectele câştigătoare s-a aflat şi unul propus de o clujeancă, intitulat 'Toalete pentru toţi'.

Potrivit reprezentanților primăriei, toaletele sunt speciale, construcţii închise. Este vorba de o capsulă din inox care permite accesul persoanelor cu dizabilităţi. Toaletele dispun de un sistem automat de igienizare completă, cu senzori. După ce un utilizator a folosit toaleta, aceasta se închide complet, se igienizează singură peste tot. Următoarea persoană care intră va găsi un spaţiu complet igienizat. De asemenea, sistemul electronic al toaletei va semnala de fiecare dată când se termină consumabilele şi materialele de curăţenie.

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV  Am fost la WC-ul lui Emil Boc și am luat o ȚEAPĂ de 50.000 de euro! foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel