Urmărește emisiunea live
Walt Disney renunță să mai plătească peste 100.000 de angajați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Walt Disney va înceta să plătească peste 100.000 de angajați începând de săptămâna aceasta, pe fondul limitărilor impuse de pandemia de coronavirus, relatează BBC.

Cel mai mare grup de divertisment din lume operează parcuri tematice și hoteluri în SUA, Europa și Asia.

Oprirea plăților pentru aproape jumătate din forța de muncă va aduce economii de până la 500 de milioane de dolari pe lună, potrivit Financial Times.

Disney a realizat venituri operaționale de 1,4 miliarde de dolari pentru parcurile și produsele sale în ultimele trei luni ale anului 2019.

Compania a declarat că va oferi beneficii complete de asistență medicală pentru personalul plasat în concediu neplătit și și-a îndemnat angajații din SUA să solicite sprijin guvernamental din pachetul de stimulare a economiei de 2.000 de miliarde de dolari.

Luna trecută, compania a anunțat că președintele executiv Bob Iger va renunța la întregul său salariu în timpul pandemiei, în timp ce directorul executiv Bob Chapek va avea o reducere de salariu de 50%. Iger este unul dintre directorii cu cea mai mare plată din sectorul divertismentului, câștigând anul trecut 47,5 mil. dolari ca președinte și director executiv, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel