Vulpescu: Breaking news-ul ar fi că România nu mai e No Man’ s Land pe la turneele finale. Canicula asta generează mulți patrioți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Ionuț Vulpescu, fost ministru și jurnalist sportiv, a făcut o analiză după meciul România - Belgia.

„Victoria cu Ucraina n-a fost vreun amestec al lui Dumnezeu în fotbal. A surprins doar scorul, 3-0, cel mai clar din istoria noastră la turneele finale. Și probabil și din post-istorie. Eșecul cu Belgia ține și el de normalitate, câtă mai există ea și în fotbal. Diferența dintre Belgia și “Belgia Orientului” e mai mare decât ne arată tabela de la Köln. Belgia vorbește de 20 de ani de generații strălucite care vor câștiga un turneu final. De Bruyne, Tielemans, Vertonghen sunt dintre supraviețuitorii unor formule încremenite în proiect, cu talente irosite precum Hazard, Mertens sau Origi.

Nici în Germania nu vor ajunge prea departe. Dacă ei propun totul și se aleg cu “data viitoare”, noi tocmai am aniversat comemorând sfertul de finală din America ‘94. Miercuri, însă, un meci mai pe măsura noastră. România-Slovacia. Carpații versus Tatra. Sper să rămânem "Coldplay", cum ar veni, gândind la rece. Și să trecem în optimi, probabil maximul posibil pentru promoția Drăguș și Drăgușin.

Dincolo de truismul că fotbalul rămâne cel mai democratic și entuziast sport, vezi mareea galbenă din tribune, breaking news-ul ar fi că România nu mai e No Man’ s Land pe la turneele finale. Știu însă cât de greu e să ramânem cu picioarele pe pământ pe canicula asta care generează milioane de selecționeri și analiști. Și, desigur, mulți patrioți”, a scris Ionuț Vulpescu pe Facebook.

Naţionala României a fost învinsă de selecţionata Belgiei cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Cologne Stadium din Koln, în Grupa E a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.

Belgia a câştigat meritat, prin golurile marcate de Youri Tielemans (2) şi Kevin De Bruyne (80).

Practic meciul a început de la 1-0 pentru '„diavolii roşii, care au marcat după numai 74 de secunde, prin Tielemans, după o minge aşezată de Lukaku.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel