Vulpe fotografiată aproape de Palatul Cotroceni. Medic veterinar, avertisment: Poate fi turbată. Semnele care arată asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
O vulpe a fost fotografiată în centrul Bucureştiului. Iată care sunt riscurile prezenţei acestui animal pe străzile Capitalei. 

Vulpea a fost fotografiată în plin centrul Capitalei, la nici 200 de metri de Palatul Cotroceni, la intersecţia străzilor Herescu cu Petrini, între Casa Poporului şi Grădina Botanică. 

Dincolo de aspectul inedit al situaţiei, comportamentul extrem de prietenos al vulpii, care se juca cu pisicile maidaneze din Bucureşti, ridică un semn de întrebare. Conform medicului veterinar Dragoş Vişan, virusul rabic afectează sistemul nervos al animalului, care îşi schimbă comportamentul. Acestea călătoresc pe distanţe mari, merg fără o ţintă anume, şi în loc să fie suspicioase şi să se ferească, devin prietenoase cu omul. În situaţia de faţă, vulpea poate transmite acest virus pisicilor de pe stradă, putând crea un pericol de sănătate. 

Autorităţile responsabile ar trebui, ulterior, să prindă şi pisicile din zonă, în cazul în care vulpea se va dovedi a fi turbată. Vulpea în cauză chiar pare să aibă aceste semne de schimbări de comportament, astfel că există şi acest risc, enunţat de medicul veterinar. 

Există şi posibilitatea ca vulpea să fie doar o prezenţă inedită, ea venind să caute de mâncare într-un oraş în care sunt, din nefericire, mulţi şobolani. Dar nu poate fi eliminat riscul ca ea să aibă virusul rabic, caz în care l-ar putea transmite şi pisicilor maidaneze, iar de acolo posibil chiar la oameni. 

Am încercat să îi contactăm şi pe cei de la ASPA, însă la numărul disponibil pe pagina de Facebook, număr de centrală, nu a răspuns nimeni. Le-am trimis un e-mail, dar până acum nu au răspuns la solicitarea noastră. Vom reveni cu informaţii! 

VEZI ŞI / Credeați că le-ați văzut pe toate în București? După șobolani, iată că ne-au „invadat” și... mistreții

Un cititor DC News ne-a trimis pe adresa redacției imagini cu mistreți în zona Ambasadei SUA din Sectorul 1. După cum puteți vedea din imagini, porcii mistreți au devastat gazonul. 

Cel mai probabil, animalele duc lipsa hranei și apei în habitatul lor natural, motiv pentru care pleacă din pădurile din jurul Bucureștiului și „se plimbă” prin Sectorul 1. Porcii mistreți reprezintă un pericol pentru că este greu de prezis cum pot reacționa în astfel de situații. Depinde, desigur, și cât de înfometați și însetați sunt, motiv pentru care este bine să ne adăpostim în caz că dăm de ei prin Sectorul 1 sau prin alt loc din București. VEZI FOTOGRAFIILE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel