Data publicării:

Vreți un piure de cartofi, cu adevărat, delicios? Iată ce vă sfătuiesc gospodinele cu experiență

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Piure / Fotografie de la Polina Tankilevitch: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/recolta-spalare-proaspat-cura-a-4110458/
Piure / Fotografie de la Polina Tankilevitch: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/recolta-spalare-proaspat-cura-a-4110458/

Vreți un piure, cu adevărat, delicios? Iată ce vă sfătuiesc gospodinele cu experiență!

Cartofii pentru piure se fierb în coaja lor pentru a împiedica astfel pierderea unei mari cantități de vitamine. De asemenea, dacă vreți ca pireul să fie alb și catifelat, adăugați la sfârșit un albuș de ou bătut spumă. Procedeul trebuie reținut mai ales pentru cazul în care se prepară pireul din cartofi vechi.

Un alt lucru important de știut este următorul: Cartofii se conservă mai bine expuși la aer în plase decât în pungi din material plastic. 

VEZI ȘI: Cartofi prăjiți acasă ca la fast food: ingredientul secret, care trebuie adăugat

Tuturor ne plac cartofii de la fast-food și dorim să-i facem exact și acasă. Dar, de obicei, suntem dezamăgiți: cartofi prăjiți acasă nu sunt la fel ca cei de la restaurantul preferat.

Crusta nu s-a format, iar cartofii s-au fărâmițat. Deși ești motivat de cea mai bună intenție, ți se pare imposibil să prăjești cartofii. Înainte de a prăji cartofii ar fi bine să știi un „secret”, capabil să determine rezultatul final.

În primul rând, spălați și curățați cartofii. Apoi tăiați-i în bucăți, și puneți o oală plină cu apă pe aragaz. Când apa începe să clocotească, adăugați cartofii și lăsați-i să fiarbă cel puțin cinci minute.

În apa trebuie să adăugați ingredientul secret, care face diferența. Pe lângă sare, puneți un praf de bicarbonat de sodiu.

Acest lucru va permite formarea unei cruste aurii și crocante.  Mai departe, scoateți cartofii din oala cu apă fierbinte și puneți-i într-un vas cu apă rece pentru ca să elibereze amidonul. Ulterior, cartofii pot fi prăjiți în ulei încins bine. După ce s-au făcut, cartofii trebuie scoși pe un  prosop de hârtie ca  să se elimine uleiul în exces.

Trucul cu bicarbonatul de sodiu este valabil și în cazul cărnii. O linguriță de bicarbonat de sodiu este una dintre soluțiile ideale pentru a ne asigura că, în timpul gătirii, carnea rămâne fragedă. 

BONUS. Cartofi regali, cu file de pui și brânză, la cuptor. Aroma lor îi va înnebuni pe vecini  

Rețeta de cartofi regali include file de pui, bogat în proteine, și brânză, bogată în calciu. Ingredientele se coc la cuptor,  iar aroma lor îi va înnebuni pe vecini.

Ingredientele de care ai nevoie:

file de pui - 4 bucăți,

cartofi - 12 bucăți,

brânză - 500 de grame,

maioneză sau smântână - 150 de grame,

2 - cepe,

ulei vegetal - 2 linguri,

sare și piper după gust.

Cum se prepară rețeta  

Se spală și se usucă fileul de pui, se curăță cartofii și ceapa. Ungeți o tavă de copt cu ulei și întindeți fileul de pui, care trebuie bătută pic înainte, ca să fie mai suculent. Se adaugă sare și piper după gust.

Ceapa se taie în rondele subțiri și pune deasupra pieptului de pui. Tăiați cartofii cubulețe și întindeți-i într-un strat uniform peste ceapă.  Presărați brânză rasă deasupra cartofilor.

Urmează un strat de maioneză (sau smântână). Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cartofii regali se coc o oră și jumătate până se rumenesc. Poftă bună! 

Cuptorul permite să gătim mese mai sănătoase, deoarece echilibrul de vitamine și minerale din alimente nu este perturbat în timpul procesului de gătire. Căldura păstrează vitaminele A, B, C, D, E și K. Datorită acestui fapt, cuptorul este considerat unul dintre cele mai sănătoase și sigure dispozitive de gătit. La urma urmei, atunci când folosiți cuptorul, alimentele devin mai hrănitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel