Vremea se schimbă brusc la sfârșitul săptămânii. Val de aer arctic
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Vremea se schimbă brusc la sfârșitul săptămânii, în ciuda temperaturilor de primăvară care deschid anul 2024. 

O masă de aer rece va pătrunde din nou până în regiunea țării noastre, iar în unele zone sunt așteptate ninsori și temperaturi scăzute, arată meteoradar

Vremea caldă va predomina în prima săptămână a lunii ianuarie și ne vom bucura de o vreme specifică lunii martie, cu minime care nu vor scădea mult sub zero grade și maxime în jurul a 10 grade Celsius. 

Însă, conform sursei citate, circulația atmosferică se va schimba brusc la sfârșitul primei săptămâni din luna ianuarie. Un câmp de presiune ridicată se va instala peste nordul sau nord-vestul Europei, iar pe flancul său anterior va pătrunde o masă de aer arctic.

Vremea se va răci puternic, mai întâi în Scandinavia și nordul Rusiei, după care aerul rece va ajunge treptat și la latitudini mai sudice, inclusiv până în zona României.

Dincolo de acest punct, evoluția vremii va depinde foarte mult, printre altele, de traiectoria exactă a pătrunderii reci în Europa. De exemplu, dacă aerul rece va ajunge până în bazinul central-nordic al Mării Mediteraneene, acest lucru va favoriza formarea unor cicloni care pot ulterior să aducă ulterior precipitații însemnate și în România, inclusiv ninsori pe arii extinse, mai arată site-ul citat. 

Pe de altă parte, în lipsa aportului substanțial de umiditate adus de un astfel de ciclon, sunt șanse mari ca răcirea să fie mai slabă, însoțită doar de unele ninsori locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel