Data publicării:

Vremea se răcește din nou. Iulia Bărbulescu, ANM: Vor fi ploi și intensificări ale vântului

Autor: Doinița Manic | Categorie: Vremea
WhatsApp
Vremea se răcește din nou. Iulia Bărbulescu, ANM: Vor fi ploi și intensificări ale vântului / Foto: Pixabay, de Vivian 郑
Vremea se răcește din nou. Iulia Bărbulescu, ANM: Vor fi ploi și intensificări ale vântului / Foto: Pixabay, de Vivian 郑
Vremea se va răci din nou, anunță meteorologii.

Vremea se răcește din nou, după 1 mai. Iulia Bărbulescu, meteorolog ANM,  a explicat în direct la Realitatea Plus că săptămâna va începe cu vreme de primăvară și temperaturi generoase, după care țara noastră va fi lovită, din nou, de un val de aer rece. 

"Urmează un început de săptămână cu temperaturi destul de ridicate, cu maxime de până la 23-24 de grade, apropiate de norme, urmând ca de miercuri încolo vremea să se răcească ușor și joi să avem parte de valori sub cele normale pentru această dată. Vor și ploi, intensificări ale vântului, mai cu seamă la munte. Deocamdată nu vorbim despre temperaturi peste cele normale pentru această perioadă, așa cum s-a întâmplat în alte zone de pe continent. La noi în țară un regim termic normal, ușor mai coborât poate la mijlocul săptămânii.", a explicat meteorologul Iulia Bărbulescu.

Elena Mateescu, despre cum va fi vremea de 1 mai: Temperaturi de până la 24 de grade

Totodată, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat cum va fi vremea de 1 mai, dar și ce fenomene sunt prognozate în următoarea perioadă.

”Regimul de temperaturi va fi în creștere în următoarele zile. Duminică contăm pe valori între 15 și 23 grade Celsius, posibil ușor mai coborâte în zona Deltei Dunării. Minimele pe parcursul nopților care urmează vor fi pozitive în toată țara. Acestea vor fi cuprinse, în general, între 3 și 12 grade Celsius.

Luna mai va debuta cu valori apropiate de pragul unei zile de vară, respectiv 24 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în vest, sud-vest. Luni și marți ne apropiem de pragul unei zile de vară, cu 16 – 24 grade Celsius, în special în vest și în sud, posibil ploi locale în speciale în zona de munte și-n zonele submontane, dar și izolat în vest și centru. Pe litoral, vor fi valori apropiate de 16 – 18 grade Celsius, cer senin și probabilitate scăzută de precipitații”, a precizat Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel