Vremea se încălzește ușor. Vezi prognoza pentru următoarele zile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Săptămâna începe cu ploi slabe în Crişana, câţiva stropi cad şi prin Banat, iar locuitorii din Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei au parte mai ales de lapoviţe sau ninsori. Nu lipsesc conditiile de polei în aceste regiuni, însă maximele temperaturii aerului ating 5-6 grade la amiază. În rest, ceaţa dimineţii poate persista peste zi, mai ales în Lunca Dunării unde maximele nu trec de minus 4 grade, în timp ce în Deltă şi pe litoral vântul suflă mai viguros.

În Bucureşti dimineaţa zilei de luni ne învăluie în ceaţă densă, vântul abia adie, însă treptat, peste zi, soarele răzbeşte şi termomtrele indică aproximativ zero grade Celsius la amiază. Presiunea atmosferică este în creştere uşoară de la 762 mm coloană de mercur spre 765, doar puţin sub valoarea de 760, de referinţă.

Marţi, norii şi precipitaţiile, mai ales sub formă de ninsoare, vor prefera jumătatea estică a ţării, în timp ce locuitorii din vest mai au parte de nori doar dimineaţa. În sud-vest sunt doar câteva lapoviţe slabe în prima parte a zilei, iar vântul va sufla cu îndârjire în special în est şi pe crestele înalte ale munţilor. Termic însă putem spune că vremea se mai îmblânzeşte. Temperaturile ne vor aduce mâine între minus 5 grade în estul Transilvaniei şi 5 grade cu plus în dealurile Olteniei şi zona litoralului.

În Capitală, ziua de marţi porneşte tot cu ceaţă şi nori. Nu este exclus, în aceste condiţii, să mai avem parte de câţiva fulgi de nea, dar temperatura reuşeşte să atingă pragul de îngheţ, zero grade Celsius.

Miercuri, soarele începe să fie mai îndrăzneţ. Norii nu lasă decât pe la munte şi în nord cîţiva fulgi de nea rătăciţi, iar vântul se domoleşte. Ceaţa persistă însă peste regiunile sudice ale ţării, mai ales la câmpie. E încă mai frig decât ar fi normal, dar parcă aerul se mai dezmorţeşte la amiază, când vom avea între minus 6 grade în depresiuni şi plus 4 în dealurile din afara arcului carpatic şi pe malul mării.

Bucureştenii nu vor avea parte de ninsori miercuri, dar nici de vânt sau alte fenomene meteo supărătoare. E drept, temperatura nu urcă destul cât să atingă valoarea normală pentru un miez de februarie, aşa că nu vor fi mai mult de 2 grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel