Urmărește emisiunea live
Vremea se încălzește puțin, apoi se răcește din nou. Florinela Georgescu, ANM: Posibile inundații și creșteri de debite
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a venit cu mai multe detalii despre vreme.

Florinela Georgescu, director executiv în cadrul ANM, spune că vremea se va încălzi puțin mâine, apoi revin ploile în mare parte a țării.

"Și astăzi vremea este în general instabilă. Partea de vest a țării este cea mai afectată, așteptăm averse torențiale pe arii restrânse descărcări electrice, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, în Banat și în sud-vestul Transilvaniei. Cantitățile de apă estimate sunt de 20-25 de litri pe metru pătrat și izolat de peste 40 de litri pe metri pătrat. Să facem și mențiunea că pentru aceste zone este în vigoare astăzi și un cod hidrologic, vizând posibile inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din zona pe care o avertizăm și din punct de vedere meteorologic.

Florinela Georgescu, ANM: Astăzi avem o vreme răcoroasă, cu maxime doar între 16 și 22 de grade

Din punct de vedere al instabilității lucrurile se vor ameliora pe parcursul zilei de mâine. Duminică însă așteptăm din nou ploi în mare parte a țării. Posibil ca atunci duminică să fie mai importante cantitativ în regiunile sudice. Din punct de vedere termic astăzi avem o vreme răcoroasă, cu maxime doar între 16 și 22 de grade, o ușoară creștere a temperaturii așteptăm mâine, cu maxime de 18 - 24 de grade, dar duminică, pe fondul ploilor despre care vorbeam, posibil ca din nou temperaturile să mai scadă puțin", a declarat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel