Vremea se încălzește pe 1 Decembrie. Elena Mateescu (ANM) anunță maxime de până la 18 grade. În 3 decembrie, se răcește brusc cu 10 grade
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
foto ilustrativ/ Agerpres
foto ilustrativ/ Agerpres
Elena Mateescu, director ANM, a spus cum va fi vremea în primele zile ale lunii decembrie.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), spune că vremea în primele 3 zile ale lunii decembrie va cunoaște fluctuații foarte mari de temperatură.

Elena Mateescu: O alternanță semnificativă a vremii

„Primele două zile ale lunii decembrie vor avea temperaturi în creștere. Din 3 decembrie vremea va intra din nou într-un proces de răcire pentru că vorbim deja de maxime de la 8-18 grade din prima zi a lunii decembrie la cel mult 0-8 grade Celsius și minime preponderent negative pe 3 decembrie. Cele mai coborâte valori vor fi de -11 grade în zonele depresionare până la cel mult 3-4 grade în zona litoralului. Inclusiv în capitală ne așteptăm la minime de -1 grad până la cel mult 1 grad”, afirmă directorul ANM.

„Se pare că din nou o să avem posibile manifestări de iarnă luând în considerare masa de aer rece care va aborda zona țării noastre la sfârșitul acestei săptămâni. (...) Aș vrea să ne apropiem de interval și să venim cu date noi. Până atunci, cum spuneam, o alternanță semnificativă, (...) primele două zile din decembrie foarte călduroase, iar din 3 decembrie o răcire semnificativă”, încheie Elena Mateescu, în intervenția de la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel