Vremea se încălzește. Alina Șerban, ANM: Țara va fi împărțită în două
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vremea se încălzește. Alina Șerban, ANM: Țara va fi împărțită în două / Foto: Pixabay
Vremea se încălzește. Alina Șerban, ANM: Țara va fi împărțită în două / Foto: Pixabay
Alina Șerban, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

Vremea se încălzește cu două săptămâni înainte de Crăciun. În Dobrogea sunt așteptate maxime de până la 17 grade. Alina Șerban, meteorolog ANM, a venit cu informații de ultimă oră despre vreme.

"Vorbim despre temperaturi mai ridicate decât în mod normal la această dată, începând de mâine. Și astăzi avem o încălzire timidă în extremitatea de sud-vest a teritoriului, temperaturi la momentul acesta de 4-5 grade. Urmează o creștere ușoară în următoarele ore, dar mai accentuat în următoarele zile, astfel încât mâine, poimâine, ne așteptăm la minime de peste 10 grade în partea de sud, de sud-vest a teritoriului, până la 14-15 grade, acestea fiind valori cu mult mai ridicate decât în mod normal la această dată.

Ar fi normal undeva la 4-5 grade pentru zona respectivă, vorbim de temperaturi maxime, însă 4-5 grade se vor înregistra noaptea pentru că țara va fi cumva împărțită în două. În jumătatea vestică vom avea temperaturi destul de ridicate, atât ziua, cât și noaptea, mai ales noaptea temperaturi pozitive, minime de până la 4-5 grade în acele zone. Însă în jumătatea estică și la momentul acesta vorbim de temperaturi ușor negative, dar noaptea mai mult în scădere în mare parte din jumătatea estică, Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, cu temperaturi negative.

Alina Șerban, ANM: Precipitațiile își fac apariția

Precipitațiile își fac apariția, pe arii restrânse și slabe cantitativ în această după-amiază, la noapte la început în nord, în vest, în centru, apoi și în sud-est, dar cu totul izolat și nesemnificativ. Vorbim despre precipitații sub formă de ploaie în general, prin Transilvania poate o lapoviță și o ninsoare, iar la munte în general ninsori.

Un sistem organizat de data aceasta va traversa teritoriul țării noastre la mijlocul săptămânii, dinspre vest, nord-vest, către sud-vest, astfel încât cel mai probabil miercuri vom avea precipitații și mai însemnate cantitativ și pe arii mai extinse, în vest, în nord, în centru, iar joi foarte probabil în regiunile sud-estice", a spus Elena Șerban la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel