ACCIDENTE în lanț pe A2/ Vremea rea face primele victime. Val de accidente grave. Mașină ruptă, cinci răniți pe A1 și șofer găsit inconștient pe DN73
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vremea rea face primele victime. Mai multe accidente s-au produs pe șoselele din România.

UPDATE: Două caramboluri cu 7 mașini implicate s-au produs duminică, simultan, pe Autostrada Soarelui. Traficul rutier este restricționat în Fundulea, județul Călărași, iar pe prima bandă și pe cea de urgență se circulă îngreunat, scrie Mediafax. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, pe sensul către Capitală, în zona localității Fundulea, județul Călărași, au avut loc două coliziuni.

Au fost implicate 7 autovehicule.

În urma accidentelor o singură persoană a cerut îngrijiri medicale. Traficul rutier este restricționat pe a doua bandă, circulându-se îngreunat pe prima bandă și pe cea de urgență.

Cinci persoane au fost rănite, duminică, în două accidente rutiere produse la capătul tronsonului de autostradă dintre Bucureşti şi Piteşti, în zona localităţii argeşene Bascov, transmite Agerpres. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, unul dintre autoturisme s-a oprit în parapet, iar celălalt a sărit peste el şi a ajuns pe câmp.

"Din verificările preliminare efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş s-a stabilit că o femeie de 38 de ani, din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov, care conducea un autoturism dinspre Bucureşti către Râmnicu Vâlcea, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, în condiţii ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a intrat în coliziune cu un parapet din beton şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.", se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

În accident au fost rănite patru persoane, care au fost transportate la spital - femeia de la volan, o femeie de 49 de ani din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov, un bărbat de 57 de ani din comuna Sălcioara, judeţul Dâmboviţa, şi un minor de 9 ani.

Autoutilitară, izbită într-un parapet de beton, tot pe A1



În celălalt eveniment rutier, autoturismul s-a oprit în parapetul de beton.

"Din verificările preliminare (...) s-a stabilit că un bărbat de 34 de ani, din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, care conducea o autoutilitară, dinspre Bucureşti către Râmnicu Vâlcea, (...) ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un parapet din beton. În urma accidentului, a rezultat rănirea unui bărbat de 38 de ani, din Bucureşti, pasager în autovehicul.", precizează IPJ Argeş.

Tronsonul de autostradă dintre Bucureşti şi Piteşti se încheie la kilometrul 120 cu o curbă la stânga. Deşi există numeroase indicatoare de avertizare, unii şoferi nu reduc suficient viteza, astfel că în zonă au loc frecvent accidente.

Mașină ruptă în două în județul Iași

Un șofer şi-a rupt maşina în două într-un cap de pod. Accidentul s-a produs duminică pe o șosea din județul Iași. Patru persoane au fost implicate, transmite Mediafax.

Accidentul rutier s-a produs între localitățile Mihail Kogalniceanu și Țigănași din județul Iași. Conform ISU, o mașină s-a înfipt într-un cap de pod și s-a rupt în două. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU SMURD Iași, a declarat că în accident au fost implicate 4 persoane, iar mașina s-a dezintegrat.

Două persoane au fost evaluate și au refuzat transportul la spital. Un tânăr de 19 ani, pasager în dreapta spate, a suferit o fractură complexă la picior și femur, un traumatism cranio-cerebral și o contuzie toraco-abdominală. A fost dus la UPU Spiridon.

Mașină, răsturnată pe DN 73. Șoferul a fost găsit inconștient

Un autoturism care circula duminică dimineaţă pe DN 73, în zona localităţii argeşene Miceşti, a lovit glisiera şi s-a răsturnat în şanţ, şoferul fiind găsit inconştient de către echipele de salvare.

"Din verificările preliminare efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş s-a stabilit că un bărbat de 28 de ani, din Buzoeşti, care conducea un autoturism pe DN 73, din direcţia Câmpulung către Piteşti, pe raza localităţii Miceşti, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, într-o curbă la stânga, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a intrat în coliziune cu glisiera şi a pătruns în şanţul de pe partea dreaptă. În urma accidentului, conducătorul auto a rămas încarcerat şi a fost preluat de către echipajele medicale în stare de inconştienţă", a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Din cauza stării în care se afla, şoferul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, urmând să-i fie recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fiind continuate verificările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel