Urmărește emisiunea live
Vremea pe trei zile, în București și-n țară. Prognoza meteo: Unde vor fi temperaturi de vară și unde va ploua
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Iată cum va fi vremea astăzi, marți, dar și miercuri în țară. 

Alexandra Roșioară, meteorolog ANM, a anunțat, la B1TV, cum va fi vremea astăzi, dar și-n zilele următoare. Vremea se încălzește în toată țara. 

Vremea pe trei zile

”În cea mai mare parte a țării și în special în sud-est, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și-n partea continentală a Dobrogei, iar temperaturile minime se vor încadra între 9 și 16 grade. 

Mâine, temperaturile maxime se vor situa în jurul celor normale în jumătatea de nord-vest și vor caracteriza o vreme caldă în celelalte zone. La nivelul întregii țări, vor fi cuprinse între 16 și 18 grade în dealurile vestice și 28 - 29 de grade în sud-estul Munteniei și vestul Dobrogei. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 9 și 16 grade, valori mai ridicate decât cele specifice perioadei. 

Miercuri, în vestul și nord-vestul țării, vremea va fi răcoroasă, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor ridica peste cele specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în Maramureș și-n dealurile Crișanei și-n jurul a 28 de grade în sudul și-n estul Munteniei. 

Unde va ploua

Din punct de vedere al precipitațiilor, astăzi, la începutul zilei, vor fi ploi slabe pe arii restrânse cu precădere în regiunile nord-vestice și nordice, iar, începând cu orele după-amiezii, aria ploilor, mai ales averse însoțite și de descărcări electrice, va fi în extindere și va cuprinde jumătatea vestică. În zonele montane și submontane se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului, ploile vor fi pe arii mai restrânse și se vor semnala îndeosebi pe parcursul nopții. 

Marți, vremea va fi în general instabilă și, pe arii relativ extinse, vor fi averse însoțite de descărcări electrice, cu precădere în sud și-n sud-vest. Cantitățile de apă vor fi, de asemenea, și mâine mai însemnate pe alocuri. Vor fi și condiții de grindină. În sud-estul țării, ploile vor fi mai frecvente în cursul nopții. 

Vremea în București

În București, la noapte va crește probabilitatea de ploi. Astăzi, se vor înregistra 27 - 28 de grade, marți maxima va fi de 25 - 27 de grade, vremea fiind în general instabilă, cu precădere în a doua parte a zilei, când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. 

Tendința este de încălzire pentru finalul de săptămână” a anunțat meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie, Alexandra Roșioară. 

După această perioadă de vreme mai caldă, temperaturile vor scădea. 

A fost emisă alertă de Cod Galben de ploi. Citește aici... 

Prognoza anunțată de ANM, pe săptămâni

În săptămâna 26 septembrie – 3 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

În săptămâna 3 – 10 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel