Vremea până la sfârșitul lunii iunie. Romica Jurca: Ploile vor și mai brutale! Furtuni puternice în următoarele ore
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Meteorologul Romica Jurca nu are vești bune pentru România. Ploile nu se opresc nici în zilele următoare, iar în unele zone va ploua și cu grindină. 

"Vremea se va încălzi de săptămâna viitoare, însă de ploi nu scăpăm! Practic, până la sfârșitul lunii iunie vorbim de manifestări de instabilitate. Totuși, de săptămâna viitoare, ele par să fie ceva mai puține, să se semnaleze cu precădere în cursul după-amiezilor și al serilor și pot fi pe arii mai restrânse. Astăzi și mâine, ploile continuă în jumătatea de răsărit și ma refer că aici vor fi pe arii mai extinse, dar nu vor lipsi nici din restul regiunilor. După amiază și diseară, furtuni puternice vor fi și în zona Olteniei, luni noapte spre marți, furtuni puternice vor fi în Crișana, Banat, Oltenia, vestul Munteniei și partea de sud, sud-vest a Transilvaniei, dar, odată cu creșterea de temperatură, aceste manifestări de instabilitate pot fi și mai brutale.

Vom vorbi în continuare de cantități mari de apă în intervale scurte de timp, de vijelii, grindină de diverse dimensiuni, poate să fie grindină de dimensiuni medii și mari, ceea ce pentru agricultură nu este nimic bun.

Pe parcursul zilei de astăzi, ploi vor fi în jumătatea de răsărit, de acum încolo, ele se vor extinde pe arii și vor crește în intensitate, circulația aerului este în continuare dinspre Marea Neagră, prin urmare, aportul de umezeală continuă și norii care se formează se cam lovesc în dealurile Moldovei, în Subcarpații de Curbură, ajung și în Capitală, inclusiv în Dobrogea, pe litoralul românesc, pe cel bulgăresc.", a precizat meteorologul Romina Jurca la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel