Vremea până la Revelion și în noaptea dintre ani. Elena Mateescu (ANM): Am avut cel mai călduros Crăciun de când se fac măsurători
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.  

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a intervenit telefonic la Antena 3 CNN unde a precizat că ziua de 25 decembrie 2023 a fost cea mai călduroasă zi de 25 decembrie de când se facă măsurători.

„Este o vreme caldă comparativ cu data din calendar. Ieri am înregistrat, la 68 de stații meteorologice, la data de 25 decembrie 2023, cele mai ridicate valori zilnice ale temperaturilor maxime pentru o zi de 25 decembrie de când se fac măsurători meteorologice în România. Am înregistrat 21 de grade la Calafat, 17 grade la cele trei stații din Capitală, iar azi dimineață, la 72 de stații am înregistrat cele mai ridicate temperaturi minime zilnice pentru o zi de 26 decembrie 2023. La 4 stații au fost chiar recorduri lunare.

Și la această oră (n.r. 13:26) consemnăm temperaturi deosebit de ridicate, 19 grade la Zimnicea, 18 grade la Oltenița, Târgoviște, Adamclisi, Medgidia și 15-16 grade în Capitală. Și azi e o vreme deosebit de caldă, cu maxime spre 20 de grade.“, s spus Elena Mateescu.

Vremea până la Revelion

Directorul general al ANM a spus și cum va fi vremea în noaptea dintre ani.

„Mâine, deși temperaturile vor marca o ușoară scădere, cu maxime de la 4 la 14 grade, ele caracterizează o vreme deosebit de caldă, iar acest ecart de temperatură rămâne de interes până pe 31 decembrie 2023.

Este posibil ca și ultima zi, așa cum spuneam, să aducă valori de 13-14 grade în sud-est, cu minime pozitive la trecerea dintre ani, 4-5 grade pe litoral, 2-3 grade în Capitală, iar pe 1 ianuarie valori între 6 și 12 grade în sud-est și 9-10 grade în București“, a conchis Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel