Vremea până la finalul lunii martie. Meteorologii anunță temperaturi peste cele obişnuite
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Ryzhkov Oleksandr
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Ryzhkov Oleksandr
Temperaturi peste medie și variații în regimul pluviometric, în perioada 26 februarie - 25 martie.

Meteorologii anunță că temperaturile vor fi peste cele obișnuite în această perioadă până spre sfârșitul lunii martie, potrivit prognozei publicate vineri pentru intervalul 26 februarie - 25 martie.

În săptămâna 26 februarie - 04 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, cu accent pe regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, dar și deficitar în cele nordice, centrale și estice, cu o distribuție apropiată de normal în restul țării.

În perioada 04 martie - 11 martie, se prognozează temperaturi medii mai ridicate decât cele normale, în special în regiunile nordice, vestice și centrale. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare pe întreg teritoriul, cu accent pe nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

În săptămâna 11 martie - 18 martie, temperatura medie a aerului va fi în continuare peste media obișnuită, în toate regiunile, iar regimul pluviometric va fi apropiat de normal, cu ușoare variații în diverse zone ale țării.

Ultima săptămână a lunii martie, 18 martie - 25 martie, va aduce mediile valorilor termice ușor peste cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatice, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice.

Această prognoză indică o perioadă de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului, cu variații semnificative în regimul pluviometric, care ar putea influența activitățile agricole și de gestionare a resurselor de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel