Vremea până la finalul lunii iunie. ANM anunţă ploi în toate regiunile
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
ANM anunţă temperaturi în creştere pentru următoarele patru săptămâni, dar transmite şi că vom avea parte de ploi în mai toate regiunile. 

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 29.05.2023 – 05.06.2023

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile nordice, nord-estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sudvestice, precum și în vestul Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Occidentali, iar în rest va fi deficitar.

Săptămâna 05.06.2023 – 12.06.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice și nordestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în nord-est.

Săptămâna 12.06.2023 – 19.06.2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări.

Săptămâna 19.06.2023 – 26.06.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Elena Mateescu, numită în funcția de președinte al Asociației Regionale VI (Europa) a OMM, cu unanimitate de voturi

România a obținut președinția Regiunii Asociative VI (Europa) a Organizației Meteorologice Mondiale OMM/WMO, pentru perioada 2023-2025, anunță Ministerul Mediului.

"Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a fost validată în funcția de Președinte al Asociației Regionale VI (Europa), după ce a fost votată în unanimitate de participanții la Sesiunea Extraordinară a Asociației Regionale VI (Europa) a OMM, care a avut loc la Geneva, în Elveția, pe 23 mai 2023. Conform regulilor de procedură ale OMM, această poziție i-a asigurat Elenei Mateescu și un loc în Consiliul Executiv al OMM.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul celui de-al 19-lea Congres Meteorologic Mondial (Cg-19), organizat de către Secretariatul Organizației Meteorologice Mondiale, la Geneva, în Elveția, în perioada 22 mai - 2 iunie 2023", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel