Vremea noiembrie 2022, cu temperaturi de vară. Mateescu (ANM) anunță 25 de grade. Prognoza meteo - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels/ Vremea noiembrie 2022
foto pexels/ Vremea noiembrie 2022
Luna noiembrie 2022 este caracterizată de vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate și fără precipitații. 

”Ultima lună din această toamnă, luna noiembrie, va debuta cu temperaturi specifice și chiar peste cele specifice unei zile de vară, respectiv 25 de grade, în special în sudul și sud-vestul țării” a anunțat Elena Mateescu, directorul ANM, în interviul acordat DCNews. ”Trebuie să menționăm că această săptămână va fi caracterizată de temperaturi în medie peste ceea ce va fi normal și abaterile termice, în medie, pentru 31 octombrie - 7 noiembrie, sunt mai mari cu 4,5 - 5 grade, mai ales în partea de sud, sud-est și est a țării” a întărit directorul ANM. În urmă cu o zi, în nordul Moldovei, la Botoșani, au fost înregistrate 24 de grade, temperaturi deosebit de ridicate față de normalul perioadei.

Elena Mateescu a mai spus că ”deocamdată rămânem pe un fond de vreme caldă cel puțin până la jumătatea lunii noiembrie, pentru că și a doua săptămână din noiembrie, 7 - 14 noiembrie, rămâne pe un semnal în care temperaturile să fie unele peste normal”. De asemenea, conform acesteia, va continua și deficitul de precipitații. 

Vezi mai mult în video: 

Vremea pentru următoarele două săptămâni

Vremea se va menţine, în general, caldă în următoarele două săptămâni (31 octombrie - 13 noiembrie), în timp ce şansele de ploaie vor fi destul de reduse, cu prezenţă sporadică şi doar în anumite regiuni, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în primele trei zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, cu temperaturi maxime în medie de 20 - 24 de grade. Ulterior, temperatura aerului va scădea treptat, spre medii ale maximelor în jurul a 15 grade, în data de 5 noiembrie. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel încât media maximelor va fi de 14 - 16 grade (cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în 12 şi 13 noiembrie). Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 8 şi 10 grade, în intervalul 31 octombrie - 3 noiembrie, apoi vor scădea spre 6 grade (în 4 noiembrie). Ulterior, minimele vor creşte spre medii în jurul a 9 grade, apoi până la sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile vor fi uşoare de la o noapte la alta acestea urmând a se situa la nivel regional între 4 şi 6 grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în 13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi în creştere în ziua de 5 noiembrie.

În Crişana, până miercuri, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, cu medii ale maximelor de 18- 22 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în ziua de 1 noiembrie. Ulterior datei de 2 noiembrie, maximele vor scădea spre 16 grade, iar în 4 noiembrie vor creşte din nou, spre medii de 18 - 19 grade. După data de 4 noiembrie maximele vor scădea spre medii în jurul a 14 grade, iar în intervalul 5 - 11 noiembrie variaţiile vor fi nesemnificative, acestea fiind cuprinse între 14 şi 16 grade. În ultimele zile de prognoză, vremea se va răci, astfel încât maximele se vor situa în jurul a 12 grade, în medie. Minimele vor fi cuprinse între 6 şi 10 grade, în medie, în intervalul 31 octombrie - 3 noiembrie, după care vor scădea în noaptea de 4 noiembrie spre medii în jurul a 5 grade, pentru ca ulterior să crească spre 8 grade, în 5 noiembrie. În intervalul 6 - 12 noiembrie, minimele vor avea valori medii cuprinse între 4 şi 6 grade, iar în ultima noapte de prognoză vor scădea spre 3 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel