Data publicării:

Vremea în weekend și de 1 Mai. Coțofan, ANM, vești bune pentru zona de litoral și Deltă: Explozie fantastică

Autor: Liana Ganea | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Dumitru Marius Coțofan, director regional ANM pentru zona de Dobrogea, a venit în platoul DC News cu cele mai recente informaţii despre vreme.

Se apropie ziua de 1 Mai, zi liberă pentru cei mai mulţi dintre români. Litoralul va fi, cu siguranţă, asaltat de cei care doresc să-şi petreacă prima zi din mai la malul mării. E aşteptată, de asemenea, foarte multă lume şi în Delta Dunării unde au loc, în această perioadă, festivaluri, târguri publice şi spectacole, printre care şi Festivalul Scrumbiei Albastre de la Sulina.

Se pare că vremea va ţine cu noi şi nu ve strica ziua  liberă! Nu vom avea parte de ploaie în mare parte a ţării, aşa că vom putea încinge grătarele fără probleme şi ne vom putea plimba pe faleza mării în linişte. Seara, însă, ar fi bine să mai luăm o bluză pe noi!

"Avem în vigoare o informare meteorologică a ANM care este în vigoare până mâine dimineaţă care vizează vreme rece, brumă noaptea şi dimineaţa pe zone extinse. La nivel de temperaturi minime am avut înregistrări care semănau, mai degrabă, cu zile de ianuarie. Pe zona de centru  şi de vest a ţării, dar şi în zona de munte am avut până la -10 grade. Vedem că-n luna aprilie căldura se lasă încă mult aşteptată. Şi sâmbătă dimineaţa, pe arii extinse, avem temperaturi negative.

Pentru partea de litoral, faptul că marea rămâne rece cu temperaturi ale apei undeva la 11-12 grade, va fi o vreme mult mai răcoroasă, cu o diferenţă de 4-5 grade faţă de zona continentală. Avem temperaturi minime undeva la 9-10 grade şi temperaturi maxime pentru zilele următoare de 14-15 grade" a precizat directorul CMR Dobrogea, Dumitru Marius Coţofan.

Scăpăm de ploi

"Partea bună este că scăpăm de precipitaţii pentru zona de litoral. Intensificările de vânt o să continue. Avem o avertizare de cod galben până la ora 16 care e posibil să se prelungească pentru zona de litoral, pentru zona de Tulcea şi zona de Constanţa cu intensificări de vânt până la 50-60km la oră. Deci partea de vânt o să fie în continuare supărătoare. Este o viaţă foarte agitată în aceste zile la Constanţa, la Costineşti, cu festivaluri internaţionale, multă lume, tocmai de aceea reamintim oamenilor că nopţile rămân totuşi reci, cu temperaturi mai scăzute cu 4-5 grade decât normalul perioadei.

Şi în Delta Dunării va fi foarte frumos în această perioadă, la Sulina are loc Festivalul Scrumbiei Albastre. Delta, în această perioadă, are o explozie fantastică de vegetaţie, chiar cu aceste temperaturi de 14-15 grade. Din punctul meu de vedere, lunile aprilie-mai sunt cele mai potrivite pentru a vizita Delta, fără ţânţari, temperaturi plăcute, agreabile, lumea trebuie să profite la maxim de această minivacanţă" este recomandarea .meteorologului.

Mai multe informaţii despre vreme, aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel