Vremea în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Elena Mateescu, prognoza meteo actualizată
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea zilele următoare.

Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a spus, la Antena 3 CNN, cum va fi vremea în mini-vacanța de 1 Mai și de Paști.

„Regimul de temperaturi se situează la valori normale, 23 de grade Celsius în cea mai mare parte a țării. Pe litoral va fi mare interes, cel puțin pe 1 și 2 mai, dar și la munte. Vremea va fi schimbătoare și nu excludem să fie perioade în care să consemnăm averse slabe, însă regimul de temperaturi în următoarele zile va fi între 15 și 19 grade spre finalul săptămânii. Temperatura apei mării va fi de 14-15 grade.

La munte, de asemenea, sunt posibile averse locale, dar per ansamblu va fi o vreme frumoasă. Regimul de temperaturi se va opri undeva la 16 grade Celsius. Cele mai ridicate valori vor fi în vest și sud-vestul țării. Încheiem luna aprilie cu 26-27 de grade Celsius și luna mai debutează cu temperaturi de maxim 23 de rade Celsius.

După 8 mai, când temperaturile vor fi mai scăzute, vor predomina precipitațiile în bună parte din țară. Până atunci, fie lipsesc, fie vor fi averse locale, în special joi și vineri, în jumătatea de est a țării, dar nu ne vor împiedica să ne desfășurăm activitatea în aer liber. Temperaturile sunt generoase, peste 20 de grade Celsius“, a spus Elena Mateescu.

Foto: Unsplash

Vremea în săptămâna 29 aprilie - 5 mai și 6 mai - 12 mai

„Săptămâna Mare este una mai caldă decât în mod obișnuit și observăm abateri termice pozitive de 2, până la 2,5 grade în toată țara. Ploi vor fi în jumătatea de est, dar pe perioade scurte, cu averse slabe. La fel va fi și în zonele montane.

În prima săptămână după Paști, ne apropiem de norme din punct de vedere termic, iar din punct de vedere al precipitațiilor este posibil să consemnăm un excedent. E bine să plouă, deoarece jumătatea estică încă este afectată de secetă. Temperaturile vor varia în această săptămână între 15 și 23 de grade Celsius.“, a mai zis directorul general al ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel