Vremea extremă face prăpăd. Drum surpat de ape. Gospodării inundate. Pompierii intervin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
Vremea severă din ultimele ore a creat deja pagube. Pompierii intervin pentru limitarea efectelor negative. 

Vremea extremă face ravagii în mai multe zone din țară. Ploile torențiale au dus la inundații în municipiul Craiova. În județul Hunedoara mai multe locuințe au fost afectate de ape. Iată bilanțul transmis de reprezentanții ISU. 

Pagube create în Hunedoara

Trei echipaje ale Detaşamentului Petroşani sunt implicate în misiunea de evacuare a apei pătrunse în 7 garsoniere aflate într-un bloc de pe Aleea Muncii din Vulcan şi 8 gospodării de pe strada Radu Şapcă din cartierul Aeroport, din Petroşani.

Inundarea imobilelor s-a produs ca urmare a suprasolicitării sistemului de canalizare ce nu a făcut faţă cantităţilor însemnate de precipitaţii. Pompierii acţionează cu motopompe şi autospeciale pentru evacuarea apei din zonele inundate.

Drum surpat 

De asemenea, DN 66 A la ieşirea din municipiul Petroşani a suferit surpări, pe un segment de aproximativ 20 de metri, ca efect al infiltrării apei de ploaie sub covorul asfaltic.

Fenomenele meteo produse în ultimele ore au generat avarii şi la reteaua de curent în localităţile Dumbrava de Sus, Buceş, Blăjeni, Tomeşti şi Bulzeştii de Sus.Întreg judeţul Hunedoara se află sub incidenţa codului portocaliu meteorologic caracterizat de ploi abundente şi instabilitate atmosferică în intervalul 26.09, ora 11 - 27.09, ora 3.

Inundații și în județul Dolj 

Pana în acest moment, în urma precipitațiilor căzute în ultimele ore la nivelul Județului Dolj situația este următoarea:
- 5 plopi căzuți între comuna Valea Stanciului și comuna Murta, iar unul căzut pe DC 561. Circulația a fost întreruptă pentru câteva minute.
-  Un copac a căzut între comuna Bojoiu și comuna Dragotești, a rupt fire ale rețelei de iluminat stradal, se circulă pe o rută ocolitoare, poliția este la fața locului și deviază circulația. 
- Inundație în casă în municipiul Craiova, Str. Morii. Intervine Detasamentul 1 Pompieri Craiova cu 4 subofiteri, o autospeciala de lucru și două motopompe.

În județul Vâlcea

Pompierii militari intervin pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil în localitățile: Mihăești - Munteni (DJ 678A) și Milcoiu ( DN7).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel