Data publicării:

Vremea de Revelion. La munte există un risc de avalanșă. Director ANM: E gradul 4. Poate crea anumite probleme

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află care sunt ultimele date despre vreme de la directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

„Până la sfârșitul anului contăm pe o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, chiar dacă temperaturile vor mai scădea comparativ cu zilele precedente, când am avut valori de 21°C în 25 decembrie la Calafat, 26 decembrie, tot 21° la Târgoviște, cu 18-19° în Capitală. Maximele în următoarele zile vor fi cuprinse într-un ecart de la patru-cinci până la cel mult 14°C, cu 11-12° în Capitală, inclusiv în ultima zi a acestui an, iar la trecerea dintre ani contăm pe minime în general pozitive, cu cele mai ridicate valori în zona litoralului până la 7°, în schimb în depresiuni acestea vor fi minime negative, cu valori de până la -5, -6 grade, cu unu-doua grade valori pozitive în Capitală”, a precizat directorul ANM, Elena Mateescu, în direct la România TV.

Vremea în primele zile din 2024, risc de avalanșă

„Primele zile din noul an 2024 vor fi caracterizate de o vreme mai caldă, pentru că maximele vor depăși, în special în partea de sud-vest, sud, sud-est 10-12°.

Precipitațiile vor fi unele deficitare pe fondul încălzirii, trebuie să fim atenți la riscul de avalanșă pentru că deja există un risc însemnat, gradul patru, astfel încât, într-adevăr, pentru cei care se vor afla în zona montană să fie atenți pe traseele pe care le parcurg, pentru că chiar stratul depus, ca urmare a ultimului episod de iarnă autentică din zona montană, pe cel existent, cu siguranță în cazul riscului de avalanșă poate crea anumite probleme. Precipitațiile vor fi locale, slabe cantitativ, dar predominant sub formă de ploaie, având în vedere regimul de temperaturi care caracterizează, așa cum am spus, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit”, a mai spus Elena Mateescu.

Record de Crăciun

„Cel puțin prima zi de Crăciun, 25 decembrie și chiar a doua zi, 26 decembrie, au adus recorduri de pildă în 26 decembrie la 91 de stații meteorologice din cele 166 la nivelul Administrației Naționale de Meteorologie au înregistrat cele mai ridicate temperaturi maxime pentru o zi de 26 decembrie, dar și recorduri în ambele zile și chiar și în această dimineață la nivelul temperaturilor minime zilnice. Fie fiind cele mai ridicate temperaturi zilnice în data de 26 decembrie la un număr de 68 de stații, ulterior 78 și în această dimineață 42”, a conchis directorul ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel