VREMEA de pe 25 noiembrie 2019 până pe 1 ianuarie 2020. Previziuni ANM
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie, a dezvălut cum va fi vremea până la finalul anului 2019.

Iată ce a declarat, vineri, 22 noiembrie, la DCNEWS, Elena Mateescu, director ANM:


25 noiembrie – 2 decembrie 2019


Valori de temperaturi peste ceea ce ar fi normal să înregistrăm în această perioadă, adică abateri, anomalii pozitive față de normalul climatologic, între 1,5 până la 3,5 grade Celsius și cu cantități de precipitații deficitare în regiunile extracapartice. Această tendință spre temperaturi ușor mai ridicate pare să fie semnalul până la sfârșitul lunii noiembrie. Se va situa în topul celor mai călduroase luni.

3 – 8 decembrie 2019


Valori peste medie. Nu mai contăm pe abateri cuprinse între 0,5 până la 35, grade, abaterile pozitive sunt de data aceasta între 1 – 1, 5 grade. Este normal, pentru că intrăm într-o lună de iarnă.

9 - 16 decembrie 2019


Același semnal din punctul de vedere al regimului de temperaturi, cu abateri cuprinse între 1,5 până la 2 grade. Valori excedentare în Nord și centru, normale în rest. Luna decembrie nu este foarte bogată în precipitații.

17 - 23 decembrie 2019


Același semnal. Temperaturi peste medie și cantități de precipitații apropiate de normal.

„Ca să includem perioada sărbătorilor de iarnă și a trecerii dintre ani, în jurul datei de 15 decembrie vom avea aceste informații", a spus Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel