Vremea 24 octombrie - 6 noiembrie. Prognoza meteo pe regiuni. Când se răcește
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 24 oct 2022, 13:35
WhatsApp
foto pexels/ Prognoza meteo, vremea pe regiuni
foto pexels/ Prognoza meteo, vremea pe regiuni
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni. 

Prognoza meteo. Iată ce anunță ANM pentru intervalul 24 octombrie - 6 noiembrie: 

Vremea 24 octombrie - 6 noiembrie. Prognoza meteo BANAT

În primele două zile (24 și 25 octombrie) vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime în medie de 24...26 de grade, după care până la sfârșitul lunii octombrie media acestora, deși va fi în scădere spre valori de 20...21 de grade, va continua să fie mai ridicată decât cea specifică perioadei. O vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit va fi și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu medii ale valorilor termice diurne cuprinse între 15 și 18 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi îngeneral constante și se vor situa în medie între 5 și 7 grade, exceptând primele nopți (24-28 octombrie) când vor fi mai ridicate spre 8...10 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, ploi slabe cantitativ vor fi pe arii restrânse în 25 octombrie și posibil după data de 1 noiembrie.

Vremea 24 octombrie - 6 noiembrie. Prognoza meteo CRIŞANA

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi (24 octombrie), când media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 24 de grade, după care până la sfârșitul lunii octombrie mediile acestora, deși în scădere spre valori de 19...20 de grade, vor continua să situeze peste cele specifice perioadei. O vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit se preconizează și pentru cea de-a doua săptămână, cu medii ale valorilor termice diurne cuprinse între 14 și 16 grade, cu o posibilă răcire în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, exceptând primele nopți (24-28 octombrie) când vor fi mai ridicate la medii de 8...10 grade.

Ploi slabe cantitativ și pe arii restrânse se vor semnala în 25 și 26 octombrie, dar cu o probabilitate ridicată și la începutul lunii noiembrie.

Vremea 24 octombrie - 6 noiembrie. Prognoza meteo TRANSILVANIA

Până la finalul lunii octombrie vremea va fi caldă, cu medii ale maximelor termice de 18...20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 24 și 25 octombrie. O vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit se estimează și pentru cea de-a doua săptămână, când media valorilor termice diurne va fi cuprinsă între 12 și 16 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 2 și 5 grade, exceptând nopțile din perioada 25-27 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 6...10 grade.

Local ploi slabe se vor semnala în zilele de 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Vremea 24 octombrie - 6 noiembrie. Prognoza meteo MARAMUREŞ

Vremea va fi caldă până la sfârșitul lunii octombrie, cu medii ale maximelor termice de 16...19 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 24 și 25 octombrie. O vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit se estimează și pentru cea de-a doua săptămână, când media valorilor termice diurne va fi cuprinsă între 12 și 14 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4 și 7 grade, exceptând nopțile de 25 și 26 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 10 grade.

Temporar va ploua în general moderat cantitativ în 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Vremea 24 octombrie - 6 noiembrie. Prognoza meteo MOLDOVA

Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit, astfel media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 18 și 20 de grade, exceptând ziua de 25 octombrie, când aceasta va tinde spre 22 de grade. Valorile termice diurne se vor situa ușor peste normalul perioadei și în cea de-a doua săptămână, când vor fi în medie cuprinse între 12 și 15 grade, cu o posibilă răcire în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, exceptând nopțile de 25 și 26 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 9...11 grade.

Local și temporar va ploua în general slab cantitativ în 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse și pe parcursul celei de-a doua sâptămâni.

Vremea 24 octombrie - 6 noiembrie. Prognoza meteo DOBROGEA

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în mare parte din intervalul de referință, cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 15 și 18 grade, exceptând perioada 24 – 27 octombrie, când în partea continentală a regiunii va fi chiar deosebit de caldă, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 20 și 24 de grade. O posibilă răcire a vremii ar putea să se producă în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 7 și 9 grade, exceptând nopțile din perioada 24-27 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 10...14 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar, trecător ploi slabe vor fi posibile doar în data de 26 octombrie și la începutul lunii noiembrie.

Vremea 24 octombrie - 6 noiembrie. Prognoza meteo MUNTENIA

Pe tot parcursul intervalului de referință, vremea va fi caldă cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 16 și 20 de grade, exceptând perioada 24 – 27 octombrie, când va fi chiar deosebit de caldă, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 22 și 26 de grade. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4 și 7 grade, exceptând nopțile din perioada 25-28 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 8...12 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar, trecător ploi slabe vor fi posibile doar la începutul lunii noiembrie.

Vremea 24 octombrie - 6 noiembrie. Prognoza meteo OLTENIA

Vremea va fi caldă pe tot parcursul intervalului de referință, cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 16 și 20 de grade, exceptând perioada 24 – 27 octombrie, când va fi chiar deosebit de caldă, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 22 și 25 de grade. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4 și 7 grade, exceptând primele nopți (perioada 24-28 octombrie), când vor fi mai ridicate spre medii de 8...12 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar, trecător ploi slabe vor fi posibile doar în data de 26 octombrie și la începutul lunii noiembrie.

Vremea 24 octombrie - 6 noiembrie. Prognoza meteo LA MUNTE

Valorile termice diurne se vor situa peste normalul perioadei, mai ales în prima sâptâmână și la începutul celei de-a doua, când va fi mult mai cald decât în mod obișnuit cu o medie a maximelor cuprinsă între 10 și 14 grade. Ulterior, după data de 2 noiembrie este posibilă o răcire, media urmând să scadă spre 6...8 grade. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 0 și 4 grade, exceptând nopțile din 25 și 26 octombrie, când vor fi mai ridicate la medii de 6...8 grade.

Local și temporar va ploua în general slab cantitativ în zilele de 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse și în cea de-a doua săptâmână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?