Data actualizării:
Data publicării:

V-ați bucurat de vremea de vară? Până la sfârșitul săptămânii, temperaturile scad cu 10 grade. ”Răcirea se va resimți de mâine”

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Vremea
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Elena Mateescu, director ANM, a oferit prognoza meteo pentru această săptămână.

"Este posibil să consemnăm valori mai coborâte faţă de ziua de azi, când am atins pragul unei zile de vară - 25 de grade la Bechet, Zimnicea. În Capitală, 23-24 de grade Celsius. De mâine, răcirea se va resimţi în special în partea de sud a ţării, acolo unde valorile de temperaturi doar izolat se vor mai apropia, în sud-vest, de 24 de grade, în rest cel mult 15-18 grade, 19-20 de grade în Capitală.

"Vremea va deveni răcoroasă"

Răcirea şi scăderea accentuată vor fi la mijlocul acestei săptămâni, în special în weekend, când vremea va deveni răcoroasă în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Dobrogei şi al Transilvaniei, în timp ce, în restul teritoriului, ne apropiem de normele specifice datei din calendar. Vorbim de temperaturi, în restul ţării, de până la 21-22 de grade, în timp ce, în Moldova sau în estul Dobrogei şi al Transilvaniei, vom avea valori de cel mult 13-19 grade

În Capitală, vorbim, pe parcursul acestei săptămâni, de maxime care nu vor depăşi, comparativ cu ziua de astăzi, cel mult 19-21 de grade.

Minime pozitive - 8-9 grade -, dar, la altitudini mai mari de 1700 de metri, în zilele care urmează, este posibil să consemnăm precipitaţii sub formă de lapoviță şi ninsoare, asociate şi cu intensificări ale vântului, mai ales în Carpaţii Meridionali, unde rafalele pot fi de peste 60-70 km/h", a spus Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel