Data actualizării:
Data publicării:

Vremea 17-23 iunie. Elena Mateescu avertizează: Temperaturile resimțite vor putea depăşi 40 de grade Celsius

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Vremea
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a spus cum va fi vremea în perioada următoare.

"Vorbim de o săptămână la propriu cea mai călduroasă, având în vedere temperaturile în creştere de la o zi la alta. Dacă astăzi şi mâine contăm pe valori de 33-35 de grade, mâine deja vorbim de acelaşi ecart - posibilitatea să depăşim 36 de grade in partea de sud, sud-vest a ţării, semn că vremea este una foarte călduroasă. Temperaturile vor caracteriza şi un disconfort termic ridicat, având în vedere că indicele temperatură-umezeală se va situa în jurul valorii de 180 de unități, astăzi. Mâine, este posibil să depăşim acest prag. Nopţile vor fi tropicale, pentru că minimele se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

Şi, dacă astăzi vorbim pentru zona aflată sub incidenţa Codului galben, respectiv cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei şi local Dobrogea continentală, mâine, aria judeţelor se va extinde - vorbim de Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei -, astfel încât, de miercuri, începând cu a doua parte a săptămânii, este posibil să consemnăm chiar valori de 38 de grade şi, cu siguranţă, temperaturi resimțite care se vor apropia şi vor putea depăşi 40 de grade Celsius", a spus Elena Mateescu, la România TV.

Meteorologii au emis, luni dimineață, două avertizări Cod galben de caniculă, care vizează zona de sud a țării, valabile până miercuri, la ora 10.00. De asemenea, a doua atenționare de Cod galben este valabilă în ziua de 18 iunie, iar fenomenele vizate sunt temperaturiile ridicale, disconfortul termic ridicat și caniculă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel