Ciclon violent în Marea Neagră: Ploi abundente. Cum va fi vremea în România: Va cuprinde toată țara
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Alina Șerban, meteorolog, a transmis informații noi despre starea vremii. La ce să ne așteptăm în zilele următoare.

"În partea centrală a Mării Negre, se regăsește un nucleu de presiune scăzută, denumit ciclon, dar fără legătură cu ciclonul tropical care determină cantități importante de apă, prin poziţia pe care o are, deasupra Mării Negre, foarte multă umezeală şi este foarte activ în zona ţărilor riverane din jumătatea estică a Mării Negre, practic în nordul Turciei, în zilele următoare, pentru că se menține pe aceeaşi poziţie şi se intensifică. Va determina ploi abundente în sudul Rusiei. Este foarte activ şi la momentul acesta, nu numai prin cantităţi importante de apă, dar şi prin furtuni, frecvente descărcări electrice, vijelii. Este foarte violent.

În România, nu. Poziţia lui este în zona centrală a Mării Negre şi afectează jumătatea estică a Mării Negre. În România, nu va ajunge, nu îl ajută circulația care este sud-vestică - sudică. Pe cale de consecință, în România se va intensifica masa de aer cald prezentă la momentul acesta pe partea de sud a continentului european, cu un maxim de intensitate în zona Spaniei unde, în zilele următoare, temperaturile maxime vor atinge 45-46 de grade, la umbră.

Val de căldură în România. Va cuprinde toată țara

La începutul săptămânii viitoare, se va intensifica şi în zona ţării noastre. Încă de sâmbătă, vom începe cu temperaturi de 35 de grade, temperaturi de caniculă în partea de vest a teritoriului. Duminică, în extindere, în sud şi în vest. Luni şi marţi, în extindere, în toată ţara, în intensificare. Marţi ne aşteptăm la temperaturi de 37-39 de grade. Din nou, disconfort termic accentuat pentru jumătatea de sud-vest a ţării. Nici restul teritoriului nu va sta prea bine pentru că această masă de aer cald va cuprinde toată ţara şi va determina vreme călduroasă în celelalte regiuni, adică temperaturi de peste 30 de grade", a spus Alina Șerban.

200 de litri/mp, IMENS

”În sudul Europei, nu se așteaptă, în următoarele zile, precipitații. Ele sunt așteptate în altă parte, generate de un ciclon care începe să se dezvolte în Marea Neagră. Va fi afectată zona de Sud a Rusiei, partea de sud a Ucrainei și nordul Turciei. Meteorologii prognozează acolo cantități uriașe de apă, 200 de litri pe metru pătrat. Este imens, sunt precipitații care vor avea caracter torențial pentru că și în zonele respective temperaturile au fost foarte ridicate în această perioadă. Urmează o vreme la extreme în jumătatea estică a Europei. Este posibil să ne afecteze și pe noi pentru că e posibil ca ciclonul să ajungă în zona de coastă a Mării Negre... VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel