Vreme frumoasă în mare parte din țară. Alina Șerban, ANM: "Maxime de până la 25 de grade". Duminică totul se schimbă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Alina Șerban, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

Astăzi și mâine avem parte de vreme frumoasă în mare parte din țară, anunță meteorologul ANM Alina Șerban, însă duminică lucrurile se schimbă.

"Chiar dacă am început ziua cu o vreme răcoroasă aș spune, temperaturi care au înregistrat chiar valori ușor negative în depresiunile dine estul Transilvaniei, pe parcursul zilei temperaturile vor crește, astfel încât maximele se vor situa în marea lor majoritate între 15-16 și 23-24 de grade, însă astăzi avem mult mai multe valori peste 20 de grade, în mod deosebit în vestul, sudul și centrul teritoriului, în condițiile în care, și precipitațiile se vor regăsi pe parcursul zilei de astăzi doar pe arii restrânse, cu precădere în zonele de deal și de munte, și nu vor fi la fel de însemnate cantitativ și asociate cu fenomene de instabilitate atmosferică, așa cum s-a întâmplat în zilele anterioare.

Alina Șerban, ANM: Acest tablou meteorologic se va menține și pentru mâine

De altfel, acest tablou meteorologic se va menține și pentru mâine, temperaturi chiar ușor mai ridicate decât astăzi, la amiază maxime în mare parte din țară peste 20 de grade, până la 24-25 de grade. Chiar și în zona litoralului se va mai încălzi, acolo unde astăzi va fi încă destul de răcoare.

Mâine, la fel, precipitații pe arii restrânse, tot așa, în zona de deal și de munte, doar cu caracter izolat, în rest probabil în partea de sud a teritoriului, însă duminică din nou vom asista la o schimbare în aspectul vremii. Un front atmosferic rece ne va traversa, va determina precipitații mai extinse, foarte probabil și mai însemnate cantitativ, și, din nou, o scădere a valorilor termice, în mod deosebit în jumătatea de est a teritoriului", a declarat Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel