"Vrem spitale, nu catedrale". Răspuns stareț: Suntem bolnavi!
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Catedrala Mânturii Neamului
Catedrala Mânturii Neamului
Starețul unei mânăstiri cunoscute din România a transmis un mesaj cutremurător tuturor celor care spun că nu era necesară Catedrala Mântuirii Neamului.

Părintele Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna din Bucovina, le-a transmis celor care susțin că avem nevoie de spitale, nu de catedrale, că majoritatea bolilor sunt consecințe ale păcatului.

România, într-o stare de robie morală


Starețul a acuzat "maimuțăreala asta europeană", când vine vorba de statutul familiei, și a afirmat că societatea românească a "ajuns într-o stare de robie morală", "influențată mai mult sau mai puțin din afară".

VEZI ȘI Tânăr cititor DC News, mesaj dureros despre Catedrala Mântuirii: Sunt convins de asta!

"Catedrala este pacea, bucuria și așezarea întregului neam în acest An Centenar. Eu, iertat să-mi fie că spun această vorbă, când am auzit că unii vor spitale și nu catedrale, am zis: Înseamnă că suntem bolnavi, pentru că recunoaștem în mod public că suntem un popor bolnav mintal și sufletește, un popor bolnav biologic, de aceea avem nevoie de spitale. Este nevoie și de spitale, desigur, de o modernizare a spitalelor. Dar ce este boala? Urmarea păcatului. Marea majoritate a bolilor sunt consecințe ale păcatului. De aceea avem nevoie de o moralitate sănătoasă, care să izvorască dintr-o credință adânc sănătoasă", a declarat părintele Melchisedec Velnic.

Starețul Mănăstirii Putna, acuzații la adresa ambasadelor


Părintele Melchisedec Velnic a acuzat și implicarea ambasadelor în politica românească, spunând că ne aflăm sub o robie economică.

"Putem vorbi însă de o libertate economică? Nici pe departe. Vedem că dispar de pe piață produsele românești. Ce se află în spate? O robie economică. Te distruge pe tine, care ești mic, pentru a trăi cel mare, cel din afară. Din punct de vedere politic, se întâmplă același lucru. Să ne amintim numai de amestecul diferitelor ambasade în problemele politice ale țării. Și atunci, ne întrebăm: mai e liber acest popor? Eu nu prea mai văd libertate...", a mărturisit starețul Mănăstirii Putna.

CITEȘTE ȘI Catedrala Mântuirii. DJ-ul Silviu Andrei: RUȘINE să vă fie! Opriți-vă din vomă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel