Vrei să trăiești până la 100 de ani? Consumă acest aliment
Mâncarea este importantă pentru o viață lungă și sănătoasă. Noi cercetări au descoperit care este cel mai bun aliment pentru a trăi până la 100 de ani
Un studiu a descoperit că persoanele care consumă leguminoase, legume, fructe și cereale integrale au un risc cu 28% mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare decât cele care consumă multă carne.
Studiul a mai constatat că cei care urmau dieta occidentală au avut o creștere cu 22% a mortalității prin boli cardiovasculare. Deci, dacă dieta joacă un rol cheie în durata vieții, care sunt cele mai bune alimente pe care să le consumăm?
Semințele de in te ajută să slăbești. Cum ar trebui să le consumi corect
Potrivit nutriționiștilor, unul dintre cele mai bune alimente de consumat pentru a trăi până la 100 de ani este fasolea.
Cercetătorii au studiat zonele cu cel mai mare număr de centenari și au găsit multe asemănări în alimentație și stilul de viață între regiuni, dintre care una este consumul de leguminoase.
Savanții au luat aceste descoperiri și au creat ceea ce este cunoscut sub numele de dieta din zona albastră ca mijloc de a ajuta oamenii să urmeze o viață mai lungă și mai sănătoasă.
Potrivit American Journal of Lifestyle Medicine, există mai mulți numitori comuni între aceste regiuni, și anume alimentația sănătoasă și, mai ales, bazată pe plante, stilul de viață activ și consumul moderat de alcool.
Băutura care scade zahărul din sânge și te ajută să slăbești. Se prepară acasă din două ingrediente
Cercetătorii au descoperit că persoanele care au trăit cel mai mult mâncau aproximativ o cană plină de fasole pe zi.
De ce este fasolea atât de importantă? În primul rând, fasolea este bogată în proteine și fibre de origine vegetală și aproape deloc nu conține grăsimi. Într-o cană de fasole neagră, există 15 grame de proteine, 15 grame de fibre și mai puțin de un gram de zahăr și grăsimi.
Fibrele reduc riscul de depresie, hipertensiune arterială, diabet și chiar demență. Fasolea conține, de asemenea, un antioxidant puternic numit polifenol, un compus eficient pentru îmbătrânirea sănătoasă.
Scorțișoara, un condiment minune. Ce se întâmplă cu organismul dacă vom lua câte o linguriță pe zi
În plus, polifenolul se găsește în multe tipuri diferite de fasole, cum ar fi fasolea neagră și roșie, care are proprietăți antiinflamatoare, antidiabetice, anti- obezitate și proprietăți cardioprotectoare.
Cum să introduci fasole în dieta ta
Având în vedere beneficiile importante ale fasolei, este esențial să le introduci în dieta ta, astfel încât să obții mai multe proteine, fibre și antioxidanți, care te vor ajuta să trăiești o viață mai lungă.
Dacă iubești un mic dejun savuros, poți încerca o omletă vegetariană cu fasole neagră, iar la prânz poți folosi fasolea ca garnitură alături de o legume, precum spanacul.
Vezi și:
Cinci super-alimente care accelerează metabolismul: consumă-le la micul dejun pentru rezultate fabuloase
Un metabolism rapid este esențial pentru a ne atinge greutatea ideală. Deși metabolismul rapid sau lent depinde foarte mult de genetică, există unele trucuri pentru a-l accelera și, prin urmare, pentru a slăbi rapid.
Unul dintre ele este să includem la micul dejun alimente care accelerează metabolismul. Multe alimente sunt perfecte pentru acest lucru, deoarece sunt bogate în carbohidrați complecși, fibre și proteine.
Iată care sunt cele mai bune alimente pe care ar trebui să le consumăm la mic dejun pentru a ne accelera metabolismul.
1. Cerealele integrale. Introducerea cerealelor integrale în dietă în locul cerealelor rafinate crește consumul de calorii în timpul digestiei și accelerează metabolismul.
Cerealele sunt o grupă alimentară importantă care include produse din grâu, orez, ovăz și orz. Cerealele integrale includ stratul exterior al cerealelor și se găsesc în făina integrală, fulgi de ovăz, orez brun, în timp ce cerealele rafinate sunt amidonuri care au fost procesate și descompuse și care nu aduc nutrienți importanți organismului, ci doar zaharuri.
Cum să nu te îngrași toamna. Alimentele care absorb grăsimile
2. Ouă (și proteine în general). Ouăle întregi sunt o opțiune excelentă pentru arderea grăsimii de pe burtă. De fapt, sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru pierderea în greutate, deoarece sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase, cresc sațietatea și au un conținut foarte scăzut de calorii.
În plus, toate alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea, peștele, ouăle și produsele lactate ajută la accelerarea metabolismului pentru câteva ore. Alimentele proteice, cum ar fi ouăle, cresc rata metabolică cu 15-30%, comparativ cu 5-10% pentru carbohidrați și 0-3% pentru grăsimi.
Zece alimente, cu un indice glicemic scăzut, te ajută să arzi grăsimea de pe abdomen. Lista completă
Cafea și ceai. Potrivit studiilor, cofeina poate ajuta la creșterea ratei metabolice cu până la 11%. În ceea ce privește ceaiul, combinația sa de cofeină și catechine poate ajuta la accelerarea metabolismului. Ceaiul verde este deosebit de bun, mai ales pentru reducerea grăsimii abdominale.
4. Produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Produsele lactate degresate (brânzeturi și iaurt cu conținut scăzut de grăsimi) oferă vitamina D și calciu, au un conținut scăzut de calorii și au un mare efect de sațietate. Proteinele din lapte acționează și ca stimulatori metabolici, astfel încât ajută la arderea mai multor calorii pe parcursul zilei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News