Data publicării:

Vrei să trăiești 100 de ani? Iată ce trebuie să mănânci

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Vrei să trăiești 100 de ani. Iată ce trebuie să mănânci. Sursa foto: freepik.com
Vrei să trăiești 100 de ani. Iată ce trebuie să mănânci. Sursa foto: freepik.com
În ciuda progresului medicinei, foarte puține persoane ajung la 100 de ani. 

Dacă îți vei organiza corect viața, te veți alimenta corect și vei face mișcare, poți aniversa 100 de ani. Vârsta de 100 de ani nu este doar un dar al geneticii. Câteva secrete simple ale longevității te pot  ajuta să ajungi la centenar.

1. Consumă fructe de pădure. Nu doar vara trebuie să mâncați fructe de pădure, ci și în restul anului. Organismul are nevoie de aceste produse valoroase, deoarece fructele de pădure conțin substanțe, care previn îmbătrânirea prematură a organismului. Fructele de pădure trebuie consumate fără zahăr.

Care sunt beneficiile apei cu lămâie: 5 proprietăți principale

2. Consumă mai puțină carne roșie și carne procesată. Carnea roșie poate fi consumată de câteva ori pe săptămână, iar dimensiunea porției ar trebui să fie de aproximativ 100 de grame.

Consumată în exces, carnea roșie va înrăutăți activitatea inimii, provocând apariția bolilor. Renunță la produsele semifabricate, ca să previi dezvoltarea diabetului și a cancerului. Contează mult și metoda de preparare a cărnii. Carnea prăjită în  ulei crește nivelul colesterolului, afectează vasele de sânge și înrăutățește funcția inimii. Aceeași regulă se aplică și pentru carnea la grătar. Carnea trebuie fiartă sau coaptă.

De ce să mănânci kiwi sau cireșe înainte de culcare. Efectele sunt extraordinare

Fă mișcare. Dacă nu ai timp să mergi la sală, mergi pe jos. În lipsa mișcării, corpul îmbătrânește mai repede. Lipsa activității fizice deteriorează funcționarea sistemului cardiovascular și a creierului. Mersul pe jos este soluția ideală, dacă vrei să ajungi la 100 de ani.

Elimină stresul. Nu toate peroanele dau importanță sănătății mintale. Absența problemelor psihologice vindecă organismul. Redu nivelul de stres, dacă vrei să trăiești 100 de ani.

Ai peste 40 de ani? Consumă zilnic cinci băuturi și vei fi sănătoasă

Bea multă apă. Pentru a curăța organismul de substanțele nocive, este important să bei apă curată. Dacă nu faci asta, odată cu vârsta, sănătatea devine mai slabă. Prin urmare, bea doi litri de apă în timpul zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel