Vrei să-ți prelungești tinerețea? Urmează aceste sfaturi
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Vrei să-ți prelungești tinerețea. Urmează aceste sfaturi. Sursa - pixabay.com
Vrei să-ți prelungești tinerețea. Urmează aceste sfaturi. Sursa - pixabay.com
Toate persoanele visează să găsească o modalitate de a rămâne tinere și sănătoase.

Oamenii de știință din întreaga lume încearcă să dezvolte un instrument universal, care ar ajuta în acest sens. Până acum, o astfel de rețetă nu a fost încă găsită, însă medicii știu cum să încetinească îmbătrânirea. 

Iată 8 moduri care te vor ajuta să-ți prelungești tinerețea.

În primul rând, trebuie să renunți la zahăr. O cantitate mare de alimente și băuturi dulci afectează negativ pielea și, de asemenea, duce la exces de greutate și diverse boli.

Aceste alimente alungă stresul. Include-le în meniul tău

Obiceiurile proaste au, de asemenea, un efect negativ asupra organismului. Prin urmare, trebuie să excluzi alcoolul și fumatul.

De asemenea, este important să echilibrezi consumul de ceai și cafea. Toate acestea reduc, de asemenea, riscul de diabet sau boala Alzheimer. 

Nu uita să-ți analizezi dieta. Aceasta ar trebui să fie echilibrată, saturată cu legume și verdeață, care conțin o mulțime de antioxidanți. Medicii recomandă să acorzi atenție dietei mediteraneene.

Cinci motive pentru care ar trebui să bei ceai verde

Majoritatea locuitorilor orașelor mari au un deficit de vitamina D, de aceea ar trebui să iei suplimente care conțin această vitamină.

Încearcă să reduci nivelul de stres, care afectează durata și calitatea vieții. 

Fă mișcare. Dacă nu poți face sport, renunță la mașină și ascensor și mergi pe jos. 

Aceste condimente îmbunătățesc sănătatea și prelungesc viața. Consumă-le și tu

Nu uita de controalele periodice la medic și la stomatolog. După fiecare masă, folosește ață dentară, pentru a evita bolilor gingiilor, care, în unele cazuri, pot provoca boli de inimă. 

 

Vezi și:

 

Tinerețe veșnică: Israelienii au descoperit un compus ce inversează îmbătrânirea

 

Elixirul tinereţii veşnice există! Un medicament numit „fântâna tinereții” ar putea face în curând ca problemele legate de îmbătrânire să fie de domeniul trecutului. Cercetătorii din Israel spun că au identificat un grup de molecule care repară părțile deteriorate ale celulelor ce se descompun în timp. Această descoperire ar putea duce la un medicament pentru prevenirea bolilor legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer, scrie studyfinds.org.

Aşadar, oamenii de știință de la Universitatea Ebraică din Ierusalim și-au propus să echilibreze beneficiile longevității cu o calitate mai bună a vieții. În timpul studiului lor, cercetătorii au dezvoltat un medicament care protejează celulele umane de deteriorare, ceea ce face posibil ca țesuturile unei persoane să își păstreze funcțiile corespunzătoare pentru o perioadă mai lungă de timp. Autorii studiului spun că un factor major în procesul de îmbătrânire este scăderea eficienței mecanismului de control al calității celulelor. Atunci când acest sistem începe să cedeze, duce la o acumulare de mitocondrii defecte - „centralele energetice” ale celulelor. „Mitocondriile sunt responsabile pentru producerea de energie. Ele pot fi comparate cu niște baterii electrice minuscule care ajută celulele să funcționeze corect. Deși aceste „baterii” se uzează în mod constant, celulele au un mecanism sofisticat care elimină mitocondriile defecte și le înlocuiește cu altele noi", explică profesorul Einav Gross într-un comunicat de presă.

Însă acest mecanism se strică pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Rezultatul este disfuncția celulară și deteriorarea activității țesuturilor - ceea ce poate duce la apariția unor boli precum Alzheimer, Parkinson și insuficiență cardiacă. Echipa consideră că studiul lor a descoperit un compus inovator ce ar putea ajuta la tratarea acestor boli. Transformate într-o pastilă ușor de administrat, moleculele pot acționa, de asemenea, ca o măsură preventivă, reparând îmbătrânirea celulară înainte ca aceasta să aibă șansa de a declanșa boli. 

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel