Vrei să fii mai sănătos? Renunță la ură și furie. Dumitru Constantin Dulcan explică de ce
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
În noua carte care va apărea în curând la editura Bookzone, renumitul savant și profesor de neurologie explică de ce trebuie să ne ferim de emoțiile negative precum ura sau furia.

„Ura este un sentiment nociv, cu efect de stres. Stresul înseamnă un exces de cortizol din glanda suprarenală, un exces de adrenalină și noradrenalină, care duce la vasoconstricție atât la nivel cerebral, cât și la nivel cardiac. Pur și simplu, aceste organe nu mai sunt hrănite adecvat și, treptat, treptat, așa cum spune vorba aceea din popor, ața se rupe acolo unde este mai subțire. ”

„Când avem o criză de furie mor cu mult mai mulți neuroni decât în mod normal. Pe vremea studiilor mele, se spunea că avem circa o sută de miliarde de neuroni. Cineva i-a numărat, pesemne. Altcineva a spus că ar fi undeva la 80 spre 100 de miliarde, probabil. Într-un milimetru de substanță deja sunt milioane de conexiuni. 

Dacă stăm fără să facem nimic, doar stăm și ne uităm la televizor, mor cam două mii de neuroni pe zi. Cu cât mă înfurii mai mult, mor zeci de mii de neuroni. Dacă stresul este continuu, la un moment dat ne trezim cu demență, cum ar fi boala Alzheimer. Din nefericire, frecvenţa acestei boli este din ce în ce mai mare.”

Ce putem face pentru a combate impactul negativ al acestor emoții?

Profesorul Dulcan oferă soluții simple, la îndemâna tuturor. Astfel, unul dintre exercițiile simple propuse de acesta este evocarea momentelor de bucurie, atunci când ne simțim copleșiți de emoții negative. Știm cu toții că mintea noastră tinde să se concentreze asupra evenimentelor negative, însă dacă facem un efort conștient să retrăim energia bună a unei amintiri fericite, Profesorul Dulcan afirmă că putem înlocui energia negativă creată de stres cu o stare pozitivă vindecătoare. 

În noua sa carte, un veritabil manifest împotriva urii și a dezbinării așteptat deja de zeci de mii de cititori din toată țara, autorul cărții revoluționare „Inteligența materiei” răspunde întrebărilor noastre despre impactul gândurilor asupra vieții noastre, oferind recomandări și sfaturi utile pentru a ne ajuta să facem față mai ușor stresului și evenimentelor negative.

Cartea va fi disponibilă pentru precomandă pe bookzone.ro începând cu 28 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel